Кропивницьке КП “Електротранс” планує придбати 10 електробусів

Ілюстрація

Кропивницьке комунальне підприємство “Електротранс” разом з управлінням розвитку транспорту працює над підготовкою до процедури закупівлі 10 тролейбусів з автономним ходом.

Про це Першій електронній розповів начальник управління транспорту Олександр Вергун.

За його словами, вже з початку року ведеться підготовка до оголошення процедури закупівлі таких транспортних засобів. Ці електробуси мають вирішити проблему транспортного сполучення з селищем Новим і рештою віддалених районів Кропивницького.

Олександр Вергун розповів, що можливо буде закуплено 5 тролейбусів з автономним ходом з дизель-генератором і 5 на електротязі.

Аби подивитися на такі машини, начальник управління транспорту та керівник КП “Електротранс” Олександр Луценко їздили минулого тижня до Білорусі, де виробляють такі тролейбуси і у Рівне, де курсує єдиний в Україні електробус.

Такий тролейбус має автономний хід за рахунок дизель-генератора і коштує 7,5 млн грн. Електробуси ж на електротязі вартують близько 2,5 млн грн.

Олександр Вергун запевнив, що над поданням тендерної заявки вже працюють:

“У тому році процедуру купівлі тролейбусів ми розпочали у серпні і завершили до кінця року. А зараз ми розпочали цю процедуру у січні, щоб встигнути”.

Начальник управління транспорту також зазначив, що для купівлі електробусів планують залучити іноземні інвестиції.

“КП “Електротранс” також зараз співпрацює з Європейським банком реконструкції і розвитку, може вони якісь інвестиції вкладуть”, – повідомив Вергун.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар