Підприємство, яке забезпечує водою мешканців Кіровоградщини, на межі зникнення

Ілюстрація zdravija.ua

Сьогодні, 22 грудня, на прес-конференції, голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко розповів про майбутнє Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окиснених руд, що функціонує у місті Долинська.

«Багато і довго потрібно розповідати про відносини з цим підприємством. Найближчим часом цей комбінат не буде працювати в силу різноманітних факторів. По-перше, фундаментальна причина, яка унеможливлює розвиток підприємства – це несприятливі умови на металургійному ринку. По-друге, комбінат не належить повністю Україні і питання його роботою потрібно вирішувати на міждержавному рівні”, – проінформував Сергій Кузьменко.

За словами очільника області, зараз ведеться робота зі стимулювання по фінансовому утриманню цього підприємства, адже воно забезпечує водою і водовідведенням місто Долинська.

«Гірничо-збагачувальний комбінат організовує подачу води у місто Долинська, тому поки на ці функції потрібно виділяти гроші. Зараз ми шукаємо шляхи, щоб від’єднати від комбінату дану роль, щоб місто мало окреме забезпечення водою» – підсумував Сергій Кузьменко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Підприємство, яке забезпечує водою мешканців Кіровоградщини, на межі зникнення

  1. КГЗКОР це монстр який прожирає народні гроші, він ніколи не запрацює. 1.Він не потрібний, зарах немає попиту на продукції у таких обсягах. 2. Його відновлення буде коштувати не менше ніж побудувати новий, розкрадено кольорові метали, дрібні комплектуючі, а те що є – поржавіло і прийшло в непридатний стан. Трубопроводи демонтували і здали в брухт, щоб було чим платити зарплату працівникам. Навіть залізничну колію в Кривбас, по якій планували возити сировину для переробки, то там не тільки рейки демонтували і продали, а навіть основу – гравій, і той вивезли. Насосну станцію в Долинській, та насосні станції підйому води, це окреме, незалежне від КГЗКОРа, виробництво, давно приватизоване Ахметовим.

Коментарі заборонені.