Поліцейські Кіровоградщини затримали шукача “золотої наживи”

Поліцейські Кіровоградщини встановили та затримали громадянина, який скоїв розбійний напад на продавчиню ювелірної крамниці.

На початку липня 50-річний чоловік, погрожуючи потерпілій електрошокером, виніс із торгівельного закладу золоті прикраси на суму у кілька тисяч сотень гривень. Зловмисника правоохоронці розшукали на території Харківської області. За скоєне тепер йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

До того раніше судимий громадянин притягувався до відповідальності за грабежі та розбої і пробув за гратами 26 років свого життя. На початку року чоловік повернувся з в’язниці та оселився у своєї співмешканки – жительки Добровеличківського району. За весь цей час на роботу не влаштувався, однак вже згодом почав розмірковувати про те, як саме отримати «легкі гроші».

Згодом у поле зору чоловіка потрапила ювелірна крамниця. Наважившись на злочин, зловмисник повернувся туди вдень і, не прикриваючи обличчя, почав погрожувати 40-річній продавчині фізичною розправою та застосуванням електрошокеру, який приніс із собою. Далі зібрав із прилавку золоті прикраси в поліетиленовий мішок і втік.

Поки потерпіла звільнила зв’язані липкою стрічкою руки та покликала на допомогу, чоловік якнайшвидше виїхав за межі району, а в подальшому і з області.

«На місце пригоди було викликано слідчо-оперативну групу відділення поліції. Особу зловмисника оперативники встановили досить швидко. Затримати нападника вдалось вже згодом. Оскільки чоловік переховувався на окупованій території та робив все можливе, аби навіть його рідні були впевнені у тому, що повертатися він взагалі не збирається.

Попри всі зусилля зловмисника, працівники відділу розкриття майнових злочинів управління карного розшуку обласного главку спільно з колегами з Добровеличківського відділення поліції встановили місцезнаходження підозрюваного та затримали його на території Харківської області», – розповів заступник начальника поліції Кіровоградської області Олександр Скляревський.

По даному факту розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України «Розбій». За ці дії зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років із конфіскацією майна. 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар