У Кропивницькому злочинці напали на підприємця та його 14-річну доньку

Пізньої ночі зловмисники проникли до помешкання потерпілих з намірами їх обікрасти. Однак через те, що господарі застали їх «на гарячому», зважилися до більш радикальних дій. Зв’язавши чоловіка та його доньку, зловмисники відібрали належне їм майно, грошові кошти, банківську картку, телефони та побутову техніку, пристрої для обробки деревини і легковий автомобіль.

Про це повідомляє прес-служба поліції.

Затримати підозрюваних правоохоронцям вдалося за тиждень після пригоди. За це тепер їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Пригода сталася 8 серпня в одному з мікрорайонів Кропивницького. 47-річний підприємець разом з 14-річною донькою пізнього вечора повернулися додому. В орендованому промисловому приміщенні, де чоловік обладнав кілька житлових кімнат для проживання родини, нічого не виказувало присутності сторонніх. Вхідні двері були зачиненими, і батько з дочкою, відкривши їх ключем, зайшли до середини. Вже безпосередньо біля входу до житлової площі, дівчинка помітила зламаний навісний замок і припустила, що їх з татом обікрали злодії.

PM191image001

Далі події розгорталися за більш драматичним сценарієм. Як виявилося, у цей самий час всередині кімнати знаходилося троє невідомих чоловіків. Несподівана поява господарів буквально збила їх із пантелику. На початку люди у темному одязі із закритими масками обличчями намагалися видати себе за працівників спецслужб, які начебто проводять обшук. Однак не продуманий завчасно сценарій і недолуга поведінка, врешті набридла самим нападникам і вони, зв’язавши руки чоловіку та його неповнолітній доньці, погрожуючи предметом схожим на пістолет, прямо заявили про мету свого візиту. Чоловіка в присутності його дитини били, вимагали розповісти, де він зберігає гроші та пропонували самостійно віддати все цінне, що в нього є…

Опиратися нападникам потерпілий навіть і не збирався. Адже найціннішим у своєму житті вважав аж ніяк не гроші чи якісь інші матеріальні цінності.

PM222image007

Врешті, згрібаючи до купи чуже майно, нападники почали розмірковувати над тим, яким чином тепер вивезуть крадене. Ідея скористатися автомобілем потерпілого здалася їм досить вдалою. Тож підприємця змусили віддати ключі і документи на нього. Після цього, двоє невідомих, склавши до салону майно, виїхали в невідомому напрямку, залишивши спільника на місці події.

Протягом двох годин потерпілий з донькою вислуховували від невідомого погрози про наміри повернутися з метою розправи, він змушений був виказати пін-код до банківської картки. Врешті, зловмисник розповів чоловіку, на якій з вулиць він зможе знайти своє авто, після чого втік.

Звільнившись від мотузок, потерпілі пішки перейшли до сусіднього мікрорайону, а вже звідти змогли повідомити про те, що з ними сталося працівників поліції.

Викрадене авто поліцейські й справді знайшли у вказаному зловмисниками місці. Однак попри сподівання, у темну пору доби виявилося неможливо знайти хоч якихось свідків.

PM569image003

Розкриття даного злочину перебувало на особливому контролі керівника поліції області Сергія Кондрашенка.

«Завдяки професійним діям і напруженій роботі працівників відділу з розкриття майнових злочинів Управління карного розшуку та Кіровоградського відділу поліції особи нападників було встановлено. Операцію по їх затриманню поліцейські проводили одночасно за трьома адресами в обласному центрі, – розповідає Сергій Григорович, – Ними виявилися троє раніше судимих громадян 36, 40 та 45 років. Усі раніше притягувалися до відповідальності за скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів: грабежів розбоїв, вбивств, угонів та крадіжок. У зловмисників вилучено частину речових доказів: побутову техніку та інструмент. Засоби мобільного зв’язку правоохоронці знайшли вже в іншому місці. Один із підозрюваних за кілька днів після нападу подарував викрадений у неповнолітньої дівчинки телефон на день народження своїй доньці».

За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 3 ст 289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом» та ч. 3 ст. 187 ККУ «Розбій». Тепер усім трьом за скоєне загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар