СБУ показала, що було знайдено під час слідчих дій на підприємстві “Радій”

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

На Кіровоградщині Службою безпеки України викрито схему незаконного заволодіння державними коштами в сумі понад 130 мільйонів гривень. Як повідомляла Перша електронна раніше, учора бійці СБУ заблокували “Радій” для проведення слідчих дій.

Сьогодні у прес-службі УСБУ в Кіровоградської області розповіли та показали, що було знайдено на підприємтві “Радій” учора, 3 серпня.

В ході досудового розслідування у кримінальному провадженні, слідством СБ України спільно з прокуратурою області перевіряється версія щодо причетності службових осіб  ПАТ НВП «Радій», до заволодіння зазначеними бюджетними коштами.

Зокрема, перевіряється інформація щодо здійснення керівництвом вказаного підприємства фінансових оборудок із закупівлею обладнання, де завищено обсяг придбаних товарів на суму, що в 7 разів перевищує його реальну вартість.

На поточний момент, в ході обшуків, проведених СБ України, спільно з прокуратурою області в офісах фігурантів провадження, вилучено документи фінансової діяльності, які мають відношення до схеми незаконного заволодіння державними коштами та грошові кошти в національній та іноземній валютах на суму понад півмільйона (доуточнюється) доларів США.

Відкрито кримінальне провадження за з ч.5 ст.191 КК  України (привласнення та розтрата коштів в особливо великих розмірах), тривають слідчі дії.

IMG_4126

IMG_4127 IMG_4108

IMG_4119 IMG_4092 IMG_4109 IMG_4113

Поширити:

Залишити коментар:

коментар