“Ось такий Техас”: на Кіровоградщині рейдери захопили сільгоспкомпанію

Учора, 5 січня, у селі Червона Долина Кіровоградської області близько сотні озброєних людей керуючись рішенням виконавчої служби, вивезли зерно з елеватора сільгоспкомпанії “Південна” – пише “Обозреватель”.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат України IV, V та VI скликання Дмитро Сандлер.

“На голову не налазить! Подзвонив управлінець зі знайомої сільгоспкомпанії “Південна” у Кіровоградській області (Бобринецький район, с. Червона Долина). Розповідає, що прямо зараз крадуть у них зерно з їхнього елеватора. Близько 100 озброєних людей! У їх розпорядженні вантажні автомобілі та трактори з причепами. Міліція стоїть і не втручається “, – повідомив він.

Екс-депутат зазначив, що у “грабіжників” є постанова виконавчої служби.

“Як з’ясувалося – схема наступна: сільськогосподарські компанії зберігають власну продукцію на своїх токах і власних невеликих елеваторних господарствах, що знаходяться у полях. Фізична особа подає позов до суду, згідно якого с/г компанія закупила у компанії А матеріальних ресурсів на суму 22 млн грн, а фізична особа нібито поручилася за цю компанію”, – інформує Сандлер.

Сандлер додав, що пізніше ця фізична особа просить суд на підставі того, що компанія не розрахувалася, накласти арешт на продукцію с/г компанії, і передати цю продукцію на зберігання.

“Позов подається 28 грудня. 29 грудня суд виносить рішення. 4 січня о 16.00 на територію складів с/г компанії прибувають виконавці, багато озброєних осіб у масках, купа КАМАЗів і тракторів для вивезення продукції. В охорони забирають телефони і починається завантаження зерна, про яке компанія дізнається випадково – дзвонять постійні перевізники, які живуть у селі, через яке рухалися КАМАЗи, і цікавляться чому вантажать продукцію, а їх не залучили. На дзвінки керівництва с/г компанії виконавець відповідає, що по телефону нічого пояснювати не буде. Нехай приїжджають. А їхати потрібно не менше години. За цей час невідомі активно завантажують чуже добро. І продукція вивозиться у невідомому напрямку. І безслідно. Тих, хто приїхав, на територію не пускають, у тому числі й міліцію, посилаючись на виконавче провадження “, – пише Сандлер.

“По факту с/г компанія не має жодної інформації про фізичних осіб і тих, кому заборгувала. Як і про позов у відкритому виконавчому провадженні. Але за ніч з території можна вивезти всю продукцію, а потім, навіть якщо з’ясується, що немає боргу, продукції на 22 млн теж уже немає, як компанії та людини, яка все це спланувала.

Ні до судді, ні до виконавця рішення нічого не застосовується. Усі вмили руки. Ось так все в Україні просто. І чудова атмосфера для іноземних інвесторів: хтось  щось написав, підклав фіктивні документи, не враховуючи того факту, що закупити посівний матеріал у вигляді насіння соняшнику на 10 млн для компанії із землею в 3 тис. га – це нонсенс. І суд дуже оперативно прийняв рішення, і не просто арешт накласти чи вивезти насіння на нейтральні елеватор, а передати продукцію незрозумілій компанії. Ось такий Техас “, – резюмував колишній народний депутат.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар