Ні капітуляції: кропивничани просять депутатів засудити дії Зеленського та прийняття “формули Штайнмаєра”

@ Олександр Ратушняк | Facebook

Учора, 2 жовтня, на площі Героїв Майдану півтори сотні кропивничан долучилися до всеукраїнської акції “Ні капітуляції”. На вічі містяни прийняли рішення звернутися до депутатів міської та обласної рад із вимогою скликати позачергові сесії, під час яких засудити дії президента Володимира Зеленського, які “ведуть до втрати цілісності держави і капітуляції перед Росією”, зокрема “ганебне рішення щодо прийняття “формули Штайнмаєра”.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

“Кропивничани, так само як і вся Україна, обурені підписанням ганебної “формули Штайнмаєра”, яка призведе до федералізації та руйнації країни. Ми вимагаємо переглянути це рішення. Влада має приймати тільки ті рішення, які будуть на користь України, збережуть її унітарною та незалежною”, – заявила під час виступу громадська активістка Ольга Кирилюк.

Зазначимо, у червні, кропивницькі активісти вже вимагали від Володимира Зеленського припинити антиукраїнську політику.

Як пише “Радіо Свобода“, 1 жовтня Тристороння контактна група в столиці Білорусі Мінську узгодила й підписала документ, що розвиває так звану «формулу Штайнмаєра». Документ передбачає запровадження закону про особливий статус окупованої частини Донбасу після проведення там місцевих виборів відповідно до законодавства України.

Підписання в Мінську так званої “формули Штайнмаєра” є “серйозною дипломатичною перемогою республік Донбасу”, повідомили ресурси бойовиків із посиланням на Наталю Ніконорову, яку вони називають “головою МЗС ДНР”.

Цю формулу запропонував свого часу колишній міністр закордонних справ Німеччини і на той час голова ОБСЄ Франк-Вальтер Штайнмаєр. Згідно з його пропозиціями, Донбас отримує “особливий статус” (тимчасово набуває чинності закон про особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО) в день проведення виборів на окупованих територіях на тимчасовій основі. Після того, як ОБСЄ засвідчує законність таких виборів, закон набуває чинності постійно.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар