Героїчній АТОшниці “Кет” встановлять пам’ятний знак у Знам’янці

На фасаді НВК ЗОШ №2 у Знам’янці встановлять пам’ятний знак на честь колишньої учениці школи Носкової Катерини Володимирівни, яка загинула під час мінометного обстрілу поблизу Горлівки. “Кет” віддала своє життя у серпні 2015 року, рятуючи трьох побратимів.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

За свій вчинок Катя Носкова була удостоєна недержавної нагороди “Народний герой України”. На церемонію нагородження, яка відбулася у Кропивницькому, мати героїні Ніна Іванівна привезла її сина Тимофія. Прямо на сцені вручав ордени Володимир Голоднюк, що втратив сина в лютому 2014-го року на вулиці Інститутській в Києві, опустився перед малюком на коліно і пришпилив нагороду мами до вишиванки її сина.

За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі п’ятий Президент України Петро Порошенко посмертно нагородив Катерину Носкову орденом “За мужність” III ступеня.

Історію жінки-солдата 17 батальйону Катерини Носкової читайте тут.

Читайте також: Я буду солдатом, як мама: історія маленького сина героїчної “Кет”, яка обміняла своє життя на порятунок побратимів

Син Катерини Носкової | фото Романа Ніколаєва
Поширити:

Залишити коментар:

коментар