Двох депутатів міськради у Кропивницькому підозрюють у хабарництві

У серпні минулого року один з депутатів міськради за сприяння свого колеги за 1000 доларів пообіцяв винести на розгляд сесії міськради заяву про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою. Надалі на цій ділянці планувалося розміщення торгівельного павільйону. Днями обом депутатам повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі ГУ НП області.

“Слідчі Головного слідчого управління спільно з працівниками Управління СБУ Кіровоградщини під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури викрили факт отримання депутатами міської ради м. Кропивницький неправомірної вигоди.

У рамках кримінального провадження поліцейські встановили, що 30 серпня 2018 року один з депутатів міськради за пособництва іншого депутата отримав тисячу доларів США. За ці гроші депутат надав обіцянку винести на розгляд сесії заяву про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою. Надалі на цій ділянці планувалося розміщення торгівельного павільйону”.

8 серпня заступник Генерального прокурора України повідомив указаним особам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція вказаної статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Нагадаємо, заступник керівника одного з райцентрів вимагав “відкати” з підприємців.

Читайте також: Інспектор ДАБІ з Кіровоградщини попався на хабарі

Поширити:

Залишити коментар:

коментар