Рятувальника з Вільшанки судитимуть за п’яне кермування і двох загиблих підлітків

© pixabay.com

Прокуратура Кіровоградської області затвердила обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо 26-річного ДСНСника, який 21 травня, перебуваючи напідпитку, збив двох неповнолітніх у Вільшанці.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби прокуратури Кіровоградської області.

Нагадаємо, 21 травня близько 22:00 працівник рятувальної служби їхав на автомобілі Volkswagen у стані сп’яніння. У його крові виявили 3,2 проміле алкоголю, що перевищувало допустиму дозу майже у 8 разів.

Чоловік не впорався з керуванням та збив учнів Вільшанської школи (хлопця і дівчину), які поверталися додому від учителя.  Від отриманих травм і відсутності належного матеріально-технічого забезпечення ЦРЛ вони померли в лікарні, не приходячи до свідомості.

Правоохоронці затримали водія та повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили загибель кількох осіб).

Санкція статті за цей вид злочину передбачає покарання від п’яти до десяти років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

24 травня Вільшанський районний суд за клопотанням прокуратури обрав запобіжний захід водієві: протягом слідства чоловіка триматимуть під вартою без права внесення застави.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар