Кібершахраї обкрадали клієнтів ПриватБанку

Співробітники Управління безпеки ПриватБанку та спеціалісти Департаменту кіберполіції НПУ у Донецькій області розкрили законспіровану групу кібершахраїв. Вони з початку 2019 року “працювали” в Маріуполі на еквайрингових точках.

Про це Першій електронній газеті повідомили в прес-службі ПриватБанку.

Шахраї встановлювали на банківські POS-термінали спеціальне електронне обладнання, за допомогою якого отримували особисті дані з банківських карток. Потім виготовляли дублікати і з їх допомогою знімали гроші клієнтів.

Таким чином були скомпрометовані більше 50 платіжних карток різних банків і завдано збитків за картковими рахунками трьох клієнтів на суму майже 25 тис. грн. Збиток ПриватБанку встановлюється.

У затриманих вилучено шахрайські пристрої для копіювання та виготовлення підроблених карток, а також більше 10 фальшивих пластикових карток різних банків. Двом зловмисникам обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Порушено кримінальну справу.

ПриватБанк закликає клієнтів бути пильними і перед початком користування банкоматом та іншими банківськими пристроями ретельно оглядати обладнання на наявність сторонніх накладок, камер спостереження або інших електронних пристроїв.

У разі виявлення підозрілого обладнання необхідно одразу повідомити в банк за номерами: (056) 716 35 02, (067) 565 12 34, e-mail: dezhurka@pbank.com.ua, або будь-яким іншим зручним способом.

У разі підтвердження факту скімінгу клієнт отримає фінансову винагороду від банку і убезпечить себе та інших клієнтів від шахраїв.

Нагадаємо, із початку 2019 року ПриватБанк заробив понад 18 млрд грн.

Читайте також: ПриватБанк отримав 12 броньованих інкасаторських автомобілів

Поширити:

Залишити коментар:

коментар