На Кіровоградщині арештували депутата райради, якого звинувачують у моренні сина голодом

© сторінка Олександра Мольченка у Facebook

Депутата Новоукраїнської райради Олександра Мольченка, якого звинувачують у моренні голодом власної дитини, взяли під варту. Раніше йому призначили запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту, але чоловік систематично порушував умови перебування, залишав житло і їздив з Новоукраїнки у Кропивницький.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби прокуратури Кіровоградської області.

Сьогодні, 9 жовтня, слідчий суддя Новоукраїнського районного суду задовольнив клопотання прокуратури щодо зміни горе-батьку запобіжного заходу з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою до кінця строку досудового розслідування.

Прокуратура клопотала у суді про зміну вказаній особі запобіжного заходу на суворіший, у зв’язку з систематичним та грубим порушенням ним умов перебування під цілодобовим домашнім арештом. Підозрюваний неодноразово, без дозволу слідчого, залишав житло, а також здійснював поїздки до обласного центру.

Ще раніше, прокурором області Анатолієм Коваленком було повідомлено про підозру депутату Новоукраїнської районної ради за ст.166 Кримінального кодексу України, тобто у злісному невиконанні батьківських обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки. Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний не піклувався про здоров’я та фізичний розвиток свого трирічного сина, якого було обмежено в харчуванні, штучно створено для нього незадовільні побутові умов та не вживались заходи щодо його лікування. Вказане спричинило тяжкі наслідки здоров’ю дитини.

Крім того, в рамках слідства за вчинення аналогічного злочину повідомлено про підозру матері потерпілої дитини.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

bc354ecd08a12eaa4b6f6b39a059a352.jpg
© Прокуратура Кіровоградської області

Нагадаємо, у серпні із сім’ї депутата Новоукраїнської райради Олександра Мольченка забрали виснажене голодом дитя. Чотирирічний хлопчик важив лише 7 кілограмів – це вага кількамісячного немовляти. Його вигляд шокував навіть досвідчених педіатрів. Малюк просив лише хліба і води, бо вочевидь іншої їжі ніколи не їв.

Батько пояснює стан своєї дитини тим, що при народженні, над дитиною у лікарні проводили медичні експерименти.

фото із власних джерел
фото із власних джерел
Поширити:

Залишити коментар:

коментар