На Кіровоградщині голову РДА оштрафували за несвоєчасне декларування доходів

© texty.org.ua

Голову однієї з райдержадміністрацій (РДА) Кіровоградщини оштрафували за несвоєчасне подання е-декларації.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією зі сторінки Управління захисту економіки в Кіровоградській області у Facebook.

Оперативники управління захисту економіки у Кіровоградській області Нацполіції встановили, що голова однієї з обласних райдержадміністрацій у 2018 році отримала дохід від продажу нерухомого майна вартістю понад 200 тисяч гривень.

Згідно норм чинного антикорупційного законодавства голова РДА зобов’язана була подати е-декларацію про суттєві зміни у своєму майновому стані, який перевищує 50 прожиткових мінімумів, у 10-тиденний термін до Національного агентства з питань запобігання корупції з дня отримання доходу.

Однак, е-декларація була подана несвоєчасно.

Відносно посадової особи було складений протокол за ч. 2 ст. 172-6 (Порушення вимог фінансового контролю) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Наразі суд, розглянувши матеріали справи, визнав голову районної державної адміністрації винною у вчиненні адміністративного правопорушення та наклав стягнення у вигляді штрафу на суму 1,7 тисяч гривень.

Правоохоронці не повідомляють прізвище оштрафованої голови РДА.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар