Світловодська РДА купувала продукти харчування для дітей в обхід тендерної процедури

Знам’янська місцева прокуратура, за результатами моніторингу єдиного веб-порталу використання бюджетних коштів «Edata» та єдиної системи публічних закупівель «Prozorro», виявила порушення тендерного законодавства під час закупівлі продуктів харчування для дітей – учнів місцевих навчальних закладів відділом освіти, молоді та спорту Світловодської районної державної адміністрації.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби прокуратури Кіровоградської області.

За наслідками цього моніторингу прокурорами виявлено чергове порушення вимог законодавства.

Господарським судом Кіровоградської області задоволено низку позовів прокуратури щодо оскарження незаконних договорів на постачання продуктів харчування до закладів освіти.

Вивченням вказаних договорів встановлено, що між відділом освіти, молоді та спорту Світловодської районної державної адміністрації та місцевим підприємцем укладено 4 договори поставки продуктів харчування на загальну суму 382 тис грн.

Фактично за цими договорами мало б бути здійснено закупівлю продуктів харчування із застосування Законом України «Про публічні закупівлі» – процедур закупівлі у вигляді відкритих торгів, однак відділ освіти уклав оспорювані договори напряму з постачальником.

Також відділом освіти, порушивши принцип добросовісної конкуренції серед учасників, не оприлюднено на веб-порталі «Prozorro» планування даної закупівлі, що не дало можливість участі в закупівлі інших учасників.

Окрім того, у договорах вказується, що мають поставлятись «продукти харчування», але не визначено конкретно який саме товар очікувався, його кількість та ціна за одиницю товару, що суперечить принципу максимальної економії та ефективності, відкритості та прозорості, передбачених процедурами публічних закупівель.

Підтримавши позицію прокуратури, суд визнав договори недійсним, чим попереджено незаконне витрачання бюджетних коштів на суму 382 тис грн.

Ювенальні прокурори регіону продовжують послідовний моніторинг на предмет законності проведених закупівель товарів та послуг для дітей.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар