На Кіровоградщині затримали дезертира, який служив у російській армії

© pushkinska.net

На Кіровоградщині СБУ розшукала дезертира, який втік зі збройних сил України, а потім служив у лавах армії РФ.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-групи УСБУ в Кіровоградській області.

Затримали дезертира співробітники Управління Служби безпеки України в Кіровоградській області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Вінницького гарнізону Центрального регіону України. Він перебував у розшуку з 2014 року.

Правоохоронці встановили, що на початку березня 2014 року старший солдат військової частини з дислокацією в Алушті, самовільно покинув місце проходження служби та не з’явився до нового місця передислокації на материковій частині України. За інформацією СБУ протягом 2015 року чоловік проходив службу за контрактом у лавах Збройних Сил країни-агресора, з яких звільнився та згодом повернувся на Кіровоградщину, звідки він родом.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 408 Кримінального кодексу України, співробітники Служби безпеки затримали дезертира в Олександрійському районі Кіровоградської області.

Тривають слідчі дії з метою перевірки інформації щодо сприяння перебіжчиком військовому командуванню Росії у розвідувально-підривній діяльності проти України, що полягало в анексії АР Крим. Вирішується питання щодо порушення ще одного кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ст. 111 Кримінального кодексу України – державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар