Посадовця Маловисківського Держгеокадастру судитимуть за незаконну передачу землі

© pixabay.com

Завершено слідство у справі в.о. начальника відділу Маловисківського відділу Держгеокадастру, який за винагороду надав місцевому жителю на 30 років в оренду під пасовища 105,2 га земель с/г призначення.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 41-річний посадовець Держгеокадастру зловживаючи службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди вчинив злочин у сфері службової діяльності. Не будучи наділений правом підпису та передачі права оренди землі державної чи комунальної форми власності підписав на користь місцевого жителя договір оренди землі, згідно умов якого передав йому в оренду на 30 років 105,2 га земель сільськогосподарського призначення під пасовища, які розташовані на території Розсохуватської сілької ради.

Окрім того, вчинив несанкціоноване втручання до автоматизованої системи, а саме – змінив площі земельних ділянок та вніс зміни у вид користування земельної ділянки з земель сільськогосподарського призначення на випасання худоби.

Своїми незаконними діями посадовець спричинив тяжкі наслідки інтересам держави на суму 560 тис грн.

Наразі досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт за ознаками кримінального правопорушення, передбачен6ого ч. 2 ст 364, ч.1,ч.3 ст 362 КК України направлено до суду для розгляду по суті.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар