СБУ викрила торговців людьми, які вивозили жінок з Кіровоградщини у Європу

© Прес-група УСБУ в Кіровоградській області

Правоохоронці припинили діяльність міжнародного каналу торгівлі людьми. Зловмисники вивозили жінок з Кіровоградщини для роботи у борделях Варшави.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-групи УСБУ в Кіровоградській області.

Правоохоронці встановили, що зловмисники підбирали на Кіровоградщині жінок для «роботи» у сфері надання інтимних послуг. Оперативники спецслужби затримали організатора незаконного бізнесу та трьох «заробітчанок» на одному із міжнародних пунктів пропуску у Львівській області.

За інформацією відділу боротьби зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми поліції Кіровоградської області, організаторами злочинного «бізнесу» виявилися 39-річний житель Кропивницького та його 24-річна спільниця, уродженка Компаніївського району, що нині мешкає за кордоном.

Чоловік через соціальні мережі займався вербуванням дівчат для їх подальшої сексуальної експлуатації. Жінка є співвласницею борделю в передмісті Варшави.

Зловмисницю затримали при спробі перетину державного кордону разом із трьома жінками – мешканками Кропивницького.

Поліцейські задокументували факти вербування та спробу їх переправлення до Республіки Польща для подальшої роботи у будинках розпусти.

Операцію проводили співробітники Управління Служби безпеки України в Кіровоградській області, працівники відділу боротьби зі злочинам пов’язаними з торгівлею людьми та слідчі управління поліції Кіровоградщини спільно зі співробітниками Львівського прикордонного загону, під процесуальним керівництвом Кіровоградської обласної прокуратури.

У рамках відкритого кримінального провадження організатору та одному із учасників угруповання повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 Кримінального кодексу України.

Операція з викриття зловмисників проводилась спільно із слідчими та відділом по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури.

2

3

1

Поширити:

Залишити коментар:

коментар