У міжнародний розшук оголосили бухгалтерку гайворонської лікарні, яка вже півроку переховується у Росії

© blogspot.com

Прокуратурою Кіровоградської області отримано дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування відносно службової особи Комунального закладу «Гайворонська центральна районна лікарня», підозрюваної у привласненні 760 тис грн коштів районного бюджету, яка понад півроку переховується від слідства на території Російської Федерації. Також її оголосили в міжнародний розшук. 

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби прокуратури Кіровоградської області.

Мова йде про кримінальне провадження, розпочате наприкінці червня 2017 року слідчими Державної фіскальної служби в області за фактом незаконного заволодіння бюджетними коштами медичного закладу на загальну суму 760 тис грн з боку колишнього головного бухгалтера. Зокрема, жінка з грудня 2015 року по червень 2017 року навмисно завищувала собі заробітну плату, таким чином привласнивши вказану суму коштів районного бюджету.

Правова кваліфікації злочину ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 209 (легалізація грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

На даний час підозрювана оголошена в міжнародний розшук. Тож з метою дотримання розумних строків слідства прокуратура звернулась до слідчого судді Ленінського районного суду м. Кіровограда з клопотанням щодо надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування. Ухвалою суду клопотання прокурора задоволено. Після проведення необхідних слідчих та інших процесуальних дій обвинувальний акт стосовно підозрюваної буде переданий до суду для проведення спеціального судового провадження (заочне засудження).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар