У знам’янському лісі застрелили хворого на чуму кабана

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація

Минулого тижня в угідді Дмитрівського лісництва Знам’янського району застрелили дикого кабана – аби промоніторити циркуляцію вірусу африканської чуми свиней. Згодом наявність вірусу підтвердили в лабораторії. Наразі інших випадків захворювання на АЧС не зафіксовано.

Повідомляє Перша електронна з посиланням на Держпродспоживслужбу.

“22 грудня в Чутяно-Дмитрівському мисливському угідді Дмитрівського лісництва Знам’янського району зареєстровано випадок африканської чуми свиней у дикого кабана. Біологічний матеріал був відібраний у тварини, відстріляної кількома днями раніше з метою моніторингу циркуляції вірусу АЧС”, – йдеться в повідомленні.

За інформацією Держпроспоживслужби, під час епізоотичного обстеження цих мисливських угідь випадків підозри на захворювання африканською чумою свиней та загибелі серед диких кабанів не виявлено. Серед поголів’я домашніх свиней в колективних та приватних господарствах навколишніх районів ситуація також стабільна.


Нагадаємо, у військовій частині в Олександрії загинуло 35 свиней. Після перевірки з’ясувалося, що тварини померли від африканської чуми свиней. Згодом задля безпеки у військовій частині безкровне умертвіння, спалювання та захоронення трупів тварин у кількості 66 голів.

Окрім того, у Новоукраїнському районі обіцяли повернути кошти за вилучених свиней. Також від африканської чуми свиней на Кіровоградщині помирали дикі тварини. Зокрема, на території урочища «Воловик» Голованівського лісництва виявлено 15 трупів диких кабанів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар