За шматок сміттєзвалища два світловодських чиновники нібито вимагали хабар

Працівники прокуратури затримали двох чиновників, які нибито вимагали 150 тис. грн за надання 600 м² землі на території міського сміттєзвалища для встановлення лінії по переробці та сортування сміття. За інформацією Центральноукраїнського антикорупційного офісу, правоохоронці спіймали першого заступника Світловодської РДА Сергія Орленка та заступника міського голови Світловодська Дмитра Дмитришина.

Про це Першій електронній повідомили у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

Посадовці затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення ч. 3 ст. 368 (отримання неправомірної вигоди поєднане з її вимаганням) Кримінального кодексу України. Сьогодні їм буде повідомлено про підозру.

За вказаний злочин посадовцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Наразі прокуратурою готується клопотання до суду щодо обрання вказаним особам міри запобіжного заходу та клопотання про відсторонення їх від виконання посадових обов’язків на час досудового розслідування.

Кіровоградщина: затримали двох посадовців на хабарі у 150 тисяч гривеньСьогодні, 21 листопада, у приміщенні райдержадміністрації оперативники Управління захисту економіки в Кіровоградській області, слідчі Поліція Кіровоградщини за процесуального керівництва прокуратури області затримали першого заступника РДА та заступника голови одного з міст.Правоохоронці встановили, що фігуранти вимагають 150 тисяч гривень неправомірної вигоди від суб’єкта господарювання за виділення в оренду земельної ділянки розміром 600 м2. Дана земельна ділянка знаходиться на території місцевого сміттєзвалища. Підприємець збирався здійснювати господарську діяльність по сортуванню сміття.Національна поліція України МВС України#Кіровоградщина #корупція #хабар #взятка #МВС #МВД #ДЗЕ #департаментзахистуекономіки #захистекономіки #захист #економіка #НПУ #національнаполіція #поліція

Опубліковано Департамент захисту економіки Національної поліції України 21 листопад 2017 р.

Нагадаємо, 15 листопада під час отримання хабара у сумі 5 тис. грн затримали керівника Бобринецької РДА. Згодом з’явилася інформація про те, що згідно з домовленістю, хабар посадовцю повинні були сплачувати щомісяця. За інформацією Центральноукраїнського антикорупційного офісу, затримали голову Бобринецької РДА Сергія Шевченка. Як повідомляється на сайті РДА, Сергій Шевченко очолює адміністрацію району з 10 березня 2015 року.

А вже 17 листопада, високопосадовцю райдержадміністрації, викритого на хабарі, обрано запобіжний захід – чоловік чекатиме суду за ґратами або сплатить заставу у розмірі 128 тис. грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар