Підозрюваний у хабарництві голова Бобринецької РДА чекатиме суду за ґратами або сплатить заставу 128 тис. грн

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Фото з затримання голова Бобринецької РДА

Сьогодні, 17 листопада, високопосадовцю райдержадміністрації, викритого на хабарі, обрано запобіжний захід – чоловік чекатиме суду за ґратами або сплатить заставу у розмірі 128 тис. грн.

Нагадаємо, 15 листопада під час отримання хабара у сумі 5 тис. грн затримали керівника Бобринецької РДА. Згодом з’явилася інформація про те, що згідно з домовленістю, хабар посадовцю повинні були сплачувати щомісяця. За інформацією Центральноукраїнського антикорупційного офісу, затримали голову Бобринецької РДА Сергія Шевченка. Як повідомляється на сайті РДА, Сергій Шевченко очолює адміністрацію району з 10 березня 2015 року.

Наразі прокуратура повідомляє, за процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області голові райдержадміністрації, викритому на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище неправомірної вигоди у великому розмірі поєднане з вимаганням) Кримінального кодексу України.

“Сьогодні, 17 листопада, високопосадовцю судом обрано міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 128 тис грн. Також судом розглянуто та задоволено клопотання слідчого про відсторонення вказаної особи від займаної посади на час досудового розслідування”, – йдеться у повідомленні прокуратури.

Довідково: Посадовця було затримано працівниками прокуратури області спільно з співробітниками управлінням захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та слідчих працівників Головного управління Національної поліції в області 15 листопада 2017 року, у службовому кабінеті, під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 5 тис. грн. Кошти він вимагав та отримав за видачу дозволу на проведення санітарної чистки лісосмуг за межами населених пунктів.
За вказаний злочин голові РДА загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Хабар голові Бобринецької РДА мав бути щомісячним

Поширити:

Залишити коментар:

коментар