В Одесі попрощалися з ветераном УПА Володимиром Караташем

скріншот із відео

В Одесі попрощалися з видатним українським діячем ХХ сторіччя та ветераном УПА Володимиром Караташем. Український націоналіст пішов з життя на 92-му році після четвертого інсульту. Останні роки чоловік присвятив громадській діяльності. Написав декілька книжок, читав лекції студентам та брав активну участь у суспільно-політичному житті країни.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на “5 канал“.

Володимир Караташ пережив Голодомор, концтабори, провів п’ять місяців у камері смертника та двічі був засуджений до розстрілу. Він брав активну участь у Кенгірському повстанні політичних в’язнів у Казахстані.

“З місцевих створили осередок УПА, озброїлись, вели боротьбу, потім потрапляє в ГУЛАГ. Потім у Норільську готували збройне повстання – майдани, мітинги, підйоми прапорів, тризубів”, – розповідає син Володимира Михайло.

“Він – учасник Кенгірського повстання. Дуже цікава історія була там, коли танки заходили в зону, а жінки стали у вишитих сорочках. Караташ вихопив одну дівчину з-під танку й вона стала його дружиною”, – зазначив письменник та громадський діяч Олекса Різників.

Останні роки життя Караташ присвятив громадській діяльності. Написав декілька книжок, читав лекції студентам та брав активну участь у суспільно-політичному житті країни.

Читайте також: Зупинилося серце учасника повстання в концтаборі ГУЛАГу з Кіровоградщини: пам’яті Володимира Караташа

Поширити:

Залишити коментар:

коментар