Керівник кропивницької колонії намагався “купити сліпоту” прокуратури за 10 тис. грн

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© informator.news

У Кропивницькому під час спроби дати хабар працівнику прокуратури затримали начальника ДУ «Кропивницька установа виконання покарань № 14», який намагався “купити сліпоту” прокуратури. За даними прокуратури, посадовець неодноразово намагався домовитися, щоб держструктура “не помічала” порушень у роботі колонії. СБУ називає суму 10 000 грн, які керівник УВП збирав з осіб, які знаходяться в установі виконання покарань.

У прес-службі прокуратури Першій електронній повідомили, що керівник установи неодноразово пропонував хабар прокурору. І називають суму 2400 грн плюс інші матеріальні цінності:

“Прокуратурою області, 18 жовтня 2017 року, викрито керівника УВП №14, який систематично вчиняв спроби «домовитися» з працівником прокуратури. Високопосадовець замість того, щоб усунути суттєві порушення в діяльності установи, на які неодноразово вказувала прокуратура, за кошти у сумі 2400 грн та інші матеріальні цінності намагався домовитися аби прокурор їх «не помічав», а також не ініціював питання про притягнення його, як керівника, до відповідальності за документами прокурорського реагування”, – кажуть у прокуратурі.

У прес-службі СБУ у Кіровоградській області повідомили, що посадовець прокуратури повідомив правоохоронцям про “пропозицію” начальника установи виконання покарань і називають суму у 10 000 грн:

“Правоохоронці встановили, що начальник пенітенціарного закладу планував дати десять тисяч гривень прокурору, аби той «не помічав» порушень, виявлених під час перевірок установи, та не притягував його як керівника до відповідальності. Посадовець обласної прокуратури одразу поінформував правоохоронців про «пропозицію», – повідомляють в СБУ.

За інформацією, співробітники спецслужби задокументували, що зловмисник збирав необхідну суму з осіб, які знаходяться в установі виконання покарань. Оперативники СБ України затримали керівника закладу в службовому кабінеті начальника одного із відділів обласної прокуратури після передачі частини хабара.

“Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (надання неправомірної вигоди особі, що займає відповідальне становище) та обрання міри запобіжного заходу. Зауважимо, що санкція ч. 3 ст. 369 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна”, – додають у прес-службі прокуратури.

Нагадаємо, близько тижня тому прокуратура області розпочала кримінальне провадження за фактом грубого порушення законодавства про працю службовими особами ДУ «Кропивницька установа виконання покарання № 14». Зокрема, одиноку матір малолітньої дитини неодноразово залучали до робіт у нічний час, до надурочних робіт та робіт у вихідні дні.

Крім того, прокуратура Кіровоградщиниі регулярно проводить перевірки дотримання норм ЗУ «Про попереднє ув’язнення» в діяльності ДУ «Кропивницька УВП №14». За результатами однієї з них виявлено ряд порушень. Зокрема, в установі не реалізуються державні гарантії щодо охорони здоров’я ув’язнених. Матеріально-побутові умови не відповідають правилам санітарії та гігієни. Ряд приміщень потребують негайного ремонту.

Незадовго до того у Кропивницькій установі виконання покарань № 14 прокуратура також виявила численні порушення. Зокрема, недотримання норм жилої площі, неповна ізоляція осіб, непостійний нагляд та неналежне медичне забезпечення.

На початку року співробітниками Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрито на хабарництві одного з оперативних працівників Кропивницької виправної колонії. Правоохоронці встановили, що старший лейтенант вимагав від знайомої засудженого оргтехніку для установи на суму п’ять тисяч гривень за переведення чоловіка до іншої колонії з пом’якшеним режимом утримання.

Ольга Ткаченко, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар