У міськраді Кропивницького імітували пожежу

Сьогодні, 6 жовтня, у будівлі міськради Кропивницького відбулися тренувальні пожежно-тактичні навчання з ліквідації наслідків НС. За задумом рятувальників, пожежа сталася внаслідок короткого замикання електромережі в їдальні, а з приміщення адмінбудівлі необхідно було евакуювати близько 400 людей.

Про це Першій електронній повідомили у прес-службі ДСНС у Кіровоградській області.

Після повідомлення про пожежу у міськраді на місце події невідкладно прибули кропивницькі рятувальники і негайно почали евакуйовувати людей та здійснювати гасіння умовної пожежі.

Штаб здійснював керівництво підрозділами при виконанні завдань за призначенням та організував взаємодію з допоміжними службами і обслуговуючим персоналом будівлі. Рятувальники відпрацювали злагодженість дій оперативних розрахунків, застосування пожежної та аварійно-рятувальної техніки і обладнання. Відповідальні за безпеку праці здійснили контроль за дотриманням особовим складом пожежно-рятувальних підрозділів правил безпеки праці, а працівники міськради, відповідальні за пожежну безпеку, тренувались здійснювати грамотні першочергові дії при виникненні надзвичайної ситуації.

Читайте також: “Світло, камера, мотор!”: як у Кропивницькому імітували руйнування будинку та порятунок людей з-під завалів

Поряд з тим пожежно-рятувальним підрозділам ускладнювала виконання своїх завдань за призначенням значна кількість автотранспорту, який був припаркований обабіч доріг навколо будівлі міської ради, що збільшувало час прибуття підрозділів до місця виклику, заважало встановленню пожежного автомобіля на джерело зовнішнього протипожежного водопостачання та пожежної автодрабини біля будівлі для проведення рятування людей, а це у разі реальної надзвичайної ситуації могло б призвести до людський втрат та значних матеріальних збитків.

Ліквідація умовної пожежі відбулась відповідно до плану тактичних навчань. Накази, розпорядження керівників гасіння пожежі, дії працівників підприємства та особового складу пожежно-рятувальних підрозділів були злагоджені та відповідали тактичному задуму навчань.

Загалом до навчань були задіяні 25 чоловіків особового складу та 6 одиниць техніки 1-го Державного пожежно-рятувального загону м. Кропивницький.

“Світло, камера, мотор!”: як у Кропивницькому імітували руйнування будинку та порятунок людей з-під завалів

Поширити:

Залишити коментар:

коментар