За липові обіцянки про небесну прогулянку над Кропивницьким хлопцям загрожує 3 роки в’язниці

Ілюстрація: dyvys.info

Сьогодні, 28 вересня, учасникам злочинної групи, які розмістили оголошення про організацію польотів на повітряній кулі у Кропивницькому, оголошено про підозру у шахрайстві. Їм загрожує обмеження волі на строк до трьох років.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт Департаменту Кіберполіції України.

Любителі легкої наживи створили подію в одній із соцмереж, розпродали квитки довірливим любителям романтики і зникли. Загалом, зловмисники ошукали громадян на понад 50 тисяч гривень.

Оголошення містяни побачили в соцмережі. За небесну прогулянку над Кропивницьким організатори просили небагато – від 500 до 700 гривень. Платити треба було наперед, через Інтернет, так само дистанційно отримали електронні квитки.

Читайте також: Подібно до повітряної кулі шахраї раніше заманювали кропивничан на кінну прогулянку – слідчий

Здійснивши повну передплату клієнти так і не отримали послуг, за які заплатили. Про шахрайські дії потерпілі повідомили поліцейських.

У результаті проведених слідчо-розшукових заходів вдалося викрили групу осіб, яких нині підозрюють у скоєнні шахрайських оборудок. Усі вони виявилися мешканцями Кропивницького, віком 23 та 24 років.

Поліцейські встановили, що для укриття своєї злочинної діяльності, зловмисники деактивували оголошення та видалили свої сторінки з соцмереж коли кількість потерпілих від їх дій сягнула десятків. Отримані через платіжні системи гроші з власних карток, перевели в готівку та порівну розділили між собою.

За місцем проживання підозрюваних поліцейські провели санкціоновані обшуки. Вилучено комп’ютерну техніку, жорсткі диски, платіжні картки та інші мобільні пристрої. Слідство у справі триває.

Нагадаємо, мешканців Кіровоградщини застерігають від шахраїв під час оформлення закордонного паспорту. Велика кількість бажаючих оформити закордонний паспорт та черги у підрозділах створили умови для посередників-шахраїв, які пропонують «допомогу» в оформленні біометричного паспорта без черги за 1, 3 або 5 днів.

Найбільше, що можуть зробити такі «посередники» – це сприяти в оформленні документів «без черги». Подекуди не обходиться і без недобросовісних працівників міграційної служби, яких все частіше виявляють правоохоронці. Однак часто подібні пропозиції – шахрайство, оскільки жодна туристична фірма чи будь-яка інша особа не може гарантувати ані потрапляння людини до підрозділу міграційної служби поза чергою, ані виготовлення паспорта у короткий строк.

Також біля медзакладів Кропивницького шахраї ошукали трьох пенсіонерів. Учасниками шахрайської групи виявилися 37-річна жителька обласного центру та двоє її знайомих, 42 та 44 років. Біля місцевих лікувальних закладів зловмисники ошукали трьох пенсіонерів, заволодівши їх грошима. Працівники поліції перевіряють причетність викритих осіб до вчинення подібних злочинів, так як потерпілих від дій аферистів може бути набагато більше.

Окрім того, шахраї видурили у 87-річної пенсіонерки з Кіровоградщини гроші на “лікування” її сина. Пенсіонерці зателефонував невідомий і представився її сином. Чоловік повідомив, що перебуває в лікарні. На лікування необхідно 3100 грн. Через деякий час до будинку старенької приїхав автомобіль і вона передала обумовлену суму.

48-річний житель Олександрії , який працював водієм таксі, збирав “заробіток” телефонного шахрая з ДНР. Протягом трьох місяців жертвою шахраїв стали щонайменше 9 місцевих жителів. Сума видурених у потерпілих коштів складає близько 80 тисяч гривень. За ці дії тепер чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.

Як повідомляє регіональний прес-офіс ПриватБанку в Кіровоградській області, останнім часом користувачі в соціальних мережах часто виносять на обговорення теми всіляких способів шахраїв обманним шляхом заволодіти коштами довірливих осіб. ПриватБанк нагадує про заходи безпеки і правила користування банківськими картами.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар