Тисяча доларів за несудимість: під час отримання хабара у Кропивницькому спіймали двох поліцейських

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Затримання двох працівників райвідділу поліції / Фото СБУ

Двох працівників Кіровоградського райвідділу поліції на окружній дорозі міста затримали під час отримання частини хабара. Правоохоронці встановили, що  начальник сектору карного розшуку та старший оперуповноважений вимагав тисячі доларів від кропивничанина, щоб нібито “відмазати” його від крадіжки.

Інформує Перша електронна із посиланням на прес-центр СБУ.

Співробітники СБ України спільно з прокуратурою та внутрішньою безпекою  поліції  затримали на хабарі двох працівників Кіровоградського райвідділу поліції.

“Правоохоронці встановили, що начальник сектору карного розшуку та старший оперуповноважений вимагали від мешканця Кропивницького тисячу доларів США за непритягнення до кримінальної відповідальності за нібито вчинення ним грабежу.  Оперативники спецслужби затримали поліцейських на одній із окружних доріг міста після отримання частини хабара у розмірі сімнадцяти тисяч гривень”, – йдеться у повідомленні СБУ.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення затриманим про підозру. Тривають невідкладні слідчі дії.

Нагадаємо, днями у Кропивницькому затримали правоохоронців, які вимагали та отримали 10 тис. грн неправомірної вигоди. Кошти вони вимагали у кропивничанина за не застосування до нього запобіжного заходу у виді тримання під вартою. На даний час у кримінальному провадженні проводяться першочергові слідчі (розшукові) та процесуальні дії, спрямовані на об’єктивне встановлення обставин кримінального правопорушення.

А наприкінці серпня слідчим відділом прокуратури Кіровоградської області завершено розслідування у кримінальному провадженні відносно керівника одного із ЖЕКів м. Кропивницького та його пособника, які обвинувачуються у вимаганні 5 тисяч доларів США неправомірної вигоди.

Як повідомлялося раніше, обидва фігуранти справи були затримані 23 лютого 2017 року слідчими прокуратури за оперативного супроводу СБУ при отриманні частини неправомірної вигоди у розмірі 300 доларів США.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар