У прифронтовій Волновасі кінолог із Кіровоградщини допоміг знайти 11-річного втікача

Сьогодні, 11 вересня, близько 2:30 ночі у прифронтовій Волновасі змерзлого та наляканого 11-річного хлопчика знайшов кінолог із Кіровоградської області у чагарниках. Хлопчик там мовчки просидів кілька годин, поки рідні та поліція шукали його по всьому місту. Виявити слід дитини у багатотисячному місті вдалося за допомоги кінолога та його чотирилапої напарниці. Як виявилося, хлопчик вже не вперше тікає з дому. Тільки за літо поліцейські повертали його до рідних вже тричі.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт Поліції Донеччини.

Про те, що син зник, до Волноваського відділу поліції  схвильована мати повідомила близько півночі. Жінка розповіла, що хлопчик втік від неї у центрі міста о 21.00, і спершу вона шукала його самостійно, але марно.

На розшук дитини підняли працівників ювенальної превенції та карного розшуку, орієнтовані всі зовнішні наряди та блокпости. За тривожним сигналом на місце прибув і молодший інспектор-кінолог поліції Кіровоградської області Сергій Вака та службова вівчарка Джессі, які несуть службу на Донеччині у рамках ротації.

Читайте такожУ Гайвороні знайшли 3-річного хлопчика, який загубився на ринку.

Почали пошуки з місця, де мати розсталася з сином, однак відразу взяти слід собаці не вдалося – забагато часу минуло. Тоді поліцейські почали поступово розширяти коло пошуків, опитували пізніх перехожих, встановлювали можливих свідків. Нарешті вдалося встановити місце, де школяра бачили востаннє, і чотирилапий детектив знайшов слід.

Близько півкілометра у темряві службова собака вела поліцейських до дитини, покладаючись лише на гострий нюх. Хлопчика було знайдено менше, ніж за півгодини.

“Складність була у тому, що ми спочатку не знали, де шукати, місто велике. А далі у нас з напарницею все відпрацьовано. Собака пройшла за запаховим слідом дитини та вказала на кущі, і дійсно, дитина сиділа там, хлопчик був зляканий та не розмовляв, але пішов до нас, і його відвезли до матері”, – розповів Сергій Вака.

Врятований хлопчик вже не вперше тікає з дому. Тільки за літо поліцейські повертали його до рідних вже тричі.  Тікає недалеко, бо, за його словами, хоче гуляти. Мати виховує його та ще двох повнолітніх дітей сама. З жінкою та маленьким втікачем правоохоронці провели бесіду, пояснивши йому, що на вулиці дітям самим знаходитися небезпечно. А матір закликали терміново звертатися до поліції у подібних випадках, не втрачаючи дорогоцінний час.

Поліцейський кінолог та 3-річна німецька вівчарка Джессі, яка спеціалізується на розшуку людей, в зоні проведення АТО вдруге – щойно повернулися з Луганської області та після короткого перепочинку були направлені на Донеччину, де несуть службу вже три тижні. Працюють зі слідчо-оперативною групою на місцях злочинів, а також беруть участь у патрулюванні.

У поліції Сергій недавно – з 2015 року, а до цього був інкасатором та й з собаками раніше не працював. Однак, як виявилося, саме кінологічна робота – його покликання. На рахунку напарників – не одне вдале затримання небезпечних злочинців.

Так, у травні 2017 року вони допомогли розкрити тяжкий злочин на рідній Кіровоградщині – чоловік напав з сокирою на літнє подружжя та відібрав гроші. На місці злочину  – жодних зачіпок, але не для собаки – Джессі взяла запаховий слід та привела прямо до місця, де ховався нападник.

Нагадаємо, 15-річну втікачку з Новоархангельщини знайшли босоніж у Кропивницькому.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар