За нецензурну лайку жителька Устинівки заплатить 51 грн

Мешканка смт Устинівка отримала штраф – 51 гривню за нецензурну лайку в бік іншої особи в приміщенні районного відділку юстиції.  

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт Єдиного державного реєстру судових рішень.

З матеріалів справи відомо, що 18 серпня жінка висловлювалася нецензурними словами на адресу іншої людини, чим вчинила дрібне хуліганство.

Вона вину у вчиненні правопорушення визнала і пояснила обставини правопорушення.

Вислухавши правопорушника  та ознайомившись з матеріалами справи, суд підтвердив факт вчинення адміністративного правопорушення за ст.173 КпАП України, що підтверджується письмовими поясненнями правопорушника, потерпілого, та двох свідків.

Враховуючи характер та обставини вчиненого правопорушення, особу правопорушника, суд вважає за необхідне призначити жінці адміністративне стягнення у вигляді штрафу, так як вину у вчиненні адміністративного правопорушення визнала, розкаюється, має на утриманні двох малолітніх дітей.

Cтаттею 40-1 КпАП України встановлено, що судовий збір у провадженні по справі про адміністративне правопорушення у разі винесення судом (суддею) постанови про накладення адміністративного стягнення сплачується особою, на яку накладено таке стягнення.

Суд визнав винною жінку і призначив адміністративне стягнення за ст.173 КпАП України у вигляді штрафу на користь держави в сумі 51 грн, а також стягнути з неї судовий збір на користь Державної судової адміністрації України у сумі 320 грн.

На постанову може бути подана апеляційна скарга до апеляційного суду Кіровоградської області протягом 10 днів з дня її винесення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар