В Олександрії винесли вирок у справі смертельної ДТП 5-річної давності

Днями Олександрійський міськрайонний суд виніс рішення щодо резонансної ДТП, яка трапилася ще в червні 2012 році. На перехресті вулиць в Олександрії зіткнулися мотоцикл з Олександром Федюком та Євгеном Баранько і “Волга”. Пасажир мотоцикла – 24-річний Баранько – загинув, Федюк, якому на той момент було 28 років, отримав травми.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт “Моя Олександрія“.

Рішення Олександрійського суду опублікували в єдиному реєстрі судових рішень 16 серпня.

Згідно з висновком суду, винним в трагедії виявився водій “Волги”.

Мотоцикл їхав по проспекту прямо. А зустрічна “Волга” повертала з проспекту наліво. У цей момент мотоцикл в’їхав в машину.

На думку експертів і суду, водій автомобіля порушив правила дорожнього руху, за якими був “зобов’язаний поступитися дорогою транспортним засобам, які рухаються в зустрічному напрямку прямо”. Також суд вказав, що водій “Волги” при здійсненні повороту ліворуч зрізав кут перетину перехрестя, що підтверджується схемою ДТП.

Водій автомобіля провини не визнав. Він стверджував, що в той день їхав спокійно, не більше 30 км/год. Йому горів зелений сигнал світлофора, він дочекався, поки проїде зустрічний транспорт, і тільки після цього почав виконувати поворот наліво. І в цей час на відстані близько 5 м від себе помітив, що рухається мотоцикл.

Згідно з однією з експертиз, яка присутня у вироку, мотоцикл рухався зі швидкістю 110 км / год, а перед ударом встиг знизити швидкість до 90 км / год, автомобіль – 15 км / год. Крім цього, в суді піднімалися питання, що рух мототранспорту на проспекті заборонено, що мотоцикл перевищив дозволені в межах міста 60 км / год, що не має реєстрації, державного номера, а пасажир, за словами свідків, не мав шолома.

На це суд відповів, що відкрите по водієві мотоцикла кримінальна справа була закрита прокуратурою в 2015 році з огляду на “відсутність кримінального правопорушення”, і це закриття ніким не оскаржене. Також суд звернув увагу, що потерпілий Федюк (водій мотоцикла) поніс адміністративну відповідальність.

В результаті суд визнав водія “Волги” винним за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України і дав п’ять років позбавлення волі без позбавлення права керувати транспортними засобами.

Наступним пунктом суд замінив реальне покарання на умовний термін два роки.

Крім цього, засуджений зобов’язаний відшкодувати сім’ї загиблого Баранько 17 тис. грн матеріальної та 100 тис. грн моральної шкоди, а також оплатити експертизи на суму 2,6 тис. Грн.

Вирок не вступив в законну силу, його можна оскаржити протягом 30 днів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар