На будівництво торгового центру у Малій Висці наклали подвійний штраф

© da.uz.ua

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд підтвердив законність дій Держархбудінспекції у Кіровоградській області щодо накладення штрафу на замовника будівництва торгового центру в місті Мала Виска. Таким чином, правопорушнику доведеться сплатити штраф у подвійному розмірі – 20 400 грн.

Про це Першій електронній повідомили у прес-службі ДАБІ України.

Раніше під час позапланової перевірки об’єкту «Будівництво торгового центру по вулиці Європейській, 68-а в м. Мала Виска» посадовими особами Управління виявлено, що замовник будівництва, фізична особа, навів недостовірні дані в дозвільних документах про початок виконання будівельних робіт.

Зокрема, в частині категорії складності об’єкта будівництва – забудовник зазначив ІІІ категорію складності замість IV, а відповідно – здійснював будівельні роботи без дозволу на їх виконання.

За результатами перевірки на порушника містобудівного законодавства було винесено постанову про накладання штрафу в розмірі 10 200 грн.

Не погоджуючись з рішенням ДАБІ, замовник будівництва намагався уникнути відповідальності шляхом оскарження вказаної постанови в суді. Однак, суд другої інстанції задовольнив апеляційну скаргу органу держархбудконтролю та підтвердив правомірність дій посадових осіб Управління на Кіровоградщині.

Наразі постанову про накладення штрафу передано для примусового виконання до органів ДВС.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар