У 4 із 5 госпіталізованих дошкільнят з Помічної виявили ротавірусну інфекцію

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація: Добрий лікар

Кілька днів тому Перша електронна повідомляла про те, що п’ятеро дошкільнят із Помічної потрапили до Добровеличківської ЦРЛ із підозрою на гостру кишкової інфекцiю. Наразі стали відомі результати дослідження, які показали, що у чотирьох з них виявили антиген рота вірусу. 

Повідомляє Перша електронна із посиланням на Лабораторний центр.

“Фахівцями вірусологічної лабораторії Кіровоградського обласного лабораторного центру у 4-х захворілих дітей з дошкільного навчального закладу м. Помічна Добровеличківського району, де раніше був зареєстрований спалах ГКІ, виділено антиген рота вірусу”, – йдеться у повідомленні Лабораторного центру

Ротавірусна інфекція – це гостре вірусне захворювання, яке характеризується проносом, блюванням, слабкістю, адинамією, підвищенням температури. Збудник захворювання – ротавірус, стійкий до факторів навколишнього середовища..

Джерелом ротавірусної інфекції є людина. Вірус потрапляє в організм людини переважно через ротову порожнину  через забруднені предмети навколишнього середовища (підлога, меблі, одяг, іграшки, тощо). Не виключаються і інші шляхи передачі інфекції (забруднена їжа, вода, повітряно-крапельний шлях передачі).

Інші лабораторні дослідження по даному спалаху тривають. Висновки про причини та обставини виникнення спалаху будуть зроблені після завершення усіх лабораторних досліджень.

Проведення протиепідемічних та профілактичних заходів по спалаху знаходиться під контролем керівництва ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар