Вибух автівки у Кропивницькому був імітацією реального замаху на життя одного з керівників колонії

Вибух автомобіля “Нива”, який стався сьогодні, 19 травня, близько 5 години ранку в одному зі спальних мікрорайонів Кропивницького виявився імітацією реального замаху на життя одного з керівників Кропивницької установи виконання покарань № 14.

Про це Першій електронній повідомили у прокуратурі області.

Прокуратура Кіровоградської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, зареєстрованому за фактом готування до вчинення посягання на життя працівника правоохоронного органу, а саме одного з керівників Кропивницької установи виконання покарань № 14.
Розслідуванням встановлено, у особи, яка відбуває покарання в Кропивницькій УВП № 14, виникли неприязні відносини із одним із керівників установи. У зв’язку з чим засуджений зажадав вбити вказаного представника адміністрації. Задля помсти він, не маючи можливості особисто вчинити злочин, залучив за винагороду до його реалізації ще одну особу. Вбивство мало відбутися шляхом підриву автомобіля за допомогою боєприпасів, а саме гранати Ф-1.
Однак, завдяки скоординованій роботі прокуратури та поліції вчинення злочину вдалося упередити, а осіб, що його готували – затримати.
Так, правоохоронцями відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу проведено контроль за вчиненням злочину у формі імітування його обстановки. Наразі організатора та співучасника затримано у порядку ст.208 КПК України. Знаряддя злочину гранату Ф-1 вилучено.
Найближчим часом фігурантам провадження буде повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 14, ст. 348 (готування до вчинення посягання на життя працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України та обрано запобіжні заходи.

Деталі оперції також повідомив Сектор комунікації поліції Кіровоградської області:

Інформацію про підготовку до вчинення вбивства отримали оперативники. Перевіривши її, поліцейські інсценували скоєння тяжкого злочину – «вибух» автомобіля та поранення потерпілого. Громадянин, загибель якого особи пропонували «купити» за гроші, залишив місце пригоди живим і неушкодженим, та головною умовою документування їх злочинних дій продовжувала бути повна конспірація.
А тим часом чутки про резонансний злочин почали ширитися серед містян. Коли ж у замовників не залишилося сумнів щодо виконаної вбивцями «роботи», працівниками поліції та прокуратури, із залученням спецпідрозділу поліції «КОРД», було проведено спецоперацію із затримання осіб одразу після передачі грошових коштів за замовний злочин у якості «розрахунку».
Під час обшуків за місцем проживання одного з чоловіків правоохоронцями було виявлено і вилучено пристрої, схожі на гранати Ф-1 та РГД.
Деталі пригоди з’ясовуються. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 15 Кримінального кодексу України «Замах на злочин» та ст. 348 ККУ «Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця». За такі дії законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 9 до 15 років або довічне ув’язнення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар