Затриманий спеціаліст військкомату вимагав та отримав 500 доларів США від призовника

Прокуратура Кіровоградщини підтвердила факт затримання службовця обласного військового комісаріату. Посадовець вимагав та отримав від призовника хабаря розміром 500 доларів США за вирішення питання щодо визнання останнього непридатним до військової служби.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

Прокуратурою Кіровоградської області на отриманні неправомірної вигоди в сумі 500 доларів США викрито провідного спеціаліста відділу фінансового забезпечення Кіровоградського обласного військового комісаріату.

Встановлено, що службовець вимагав та отримав від призовника неправомірну вигоду для себе та третьої особи розміром 500 доларів США, за вирішення питання щодо визнання останнього непридатним до військової служби. Під час отримання коштів його затримано слідчими прокуратури за оперативного супроводу СБУ у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Вказаній особі інкримінується скоєння злочину, передбаченого ч.3 ст.369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, про затримання спеціаліста Кіровоградського обласного військомату раніше повідомили на сторінці ГО “Центральноукраїнський антикорупційний офіс”.

Довідково:
Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

2 коментаря до Затриманий спеціаліст військкомату вимагав та отримав 500 доларів США від призовника

    • дякуємо. виправили. вибачте за неуважність

Коментарі заборонені.