Колишній кропивницький чиновник “погорів” на розкраданні 27 млн грн у Києві

У п’ятницю, 24 березня 2017 року, прокуратурою міста Києва затримано та повідомлено про підозру першому заступнику голови Шевченківської районної державної адміністрації в місті Києві Віктору Андрєєву в розкраданні майна територіальної громади та заволодінні коштами комунальних підприємств.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Під час досудового розслідування, яке проводилося за активного сприяння керівництва КМДА, встановлена причетність заступника голови РДА до створення злочинної організації, яка привласнила майно територіальної громади Шевченківського району столиці на суму понад 27 млн гривень.

Механізм заволодіння вказаним майном полягав у вчиненні підроблення правовстановлюючих документів, які використовувалися у подальшому в нотаріальних конторах для зміни власника. Після цього комунальне майно переоформлювалось на підконтрольні першому заступнику голови РДА підприємства та відчужувалось іншим власникам.

За даними слідства, за такою схемою з комунальної власності незаконно вибули 5 об’єктів нерухомості (нежитлові будівлі та квартири), що розташовані на території Шевченківського району столиці.

Крім того, за результатами слідчих дій задокументовано 10 фактів надання першим заступником голови РДА незаконних вказівок на зняття готівкових коштів з комунальних підприємств, контроль за якими він здійснював, на загальну суму близько 2 млн гривень. У подальшому вказані кошти останній обертав на свою користь.

На даний час вказаній посадовій особі оголошено про підозру у вчиненні інкримінованих злочинів та готується клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

Довідка:

Віктор Андрєєв народився у селі Велика Андрусівка Світловодського району Кіровоградської області. Був депутатом Кіровоградської міськради четвертого скликання та обласної – п’ятого і шостого скликань.

У 2008-2011 роках працював заступником начальника Головного управління житлово-комунального господарства Кіровоградської обласної державної адміністрації.

Із вересня 2014 року працює першим заступником голови Шевченківської РДА Києва.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

2 коментаря до Колишній кропивницький чиновник “погорів” на розкраданні 27 млн грн у Києві

  1. Так коли ж хоть одного чиновника посадять за взятку чи махінації? Ловлять, а толку ніякого. 27 млн вкрав, 2 млн відкупиться, ще й з наваром останеться і буде дальше “працювати”.

  2. Ск1льки взяв, ст1льки треба брати застави,а то 1 б1льше,тод1 буде “неповадно”.

Коментарі заборонені.