У мешканців Кіровоградщини вилучили набої калібру 5,45 та 7,62 мм

Працівники поліції Кіровоградщини вилучили у жителів області кількадесят набоїв.

Про це повідомляє прес-служба обласної поліції.

Одного з чоловіків було викрито у зберіганні заборонених предметів у власному домоволодінні в Маловисківському районі, іншого – на території селища Новгородка.

У рамках профілактичних заходів працівники поліції зупинили за вчинення адміністративного правопорушення жителя одного з сіл, що перебував у райцентрі. Під час проведення зовнішнього огляду речей у кишені верхнього одягу перехожого поліцейські виявили 15 предметів, схожих на набої калібру 5,45 мм.
За словами громадянина, боєприпаси йому начебто віддав малознайомий чоловік, житель іншої області.

А працівники Маловисківського відділу поліції, за письмовою згодою господаря, провели огляд домоволодіння 32-річного раніше судимого мешканця району. У результаті виявили 19 предметів, схожих на набої, калібру 5,45 та 7,62 мм. З пояснень чоловіка, боєприпаси він знайшов за межами населеного пункту, коли збирав металобрухт.
Вилучене направлено на дослідження.

За цими фактами інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар