За багатомільйонну заборгованість на Кіровоградщині арештували майно підприємства

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Державними виконавцями відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби ГТУЮ у Кіровоградській області були проведені виконавчі дії по опису й арешту майна СП ТОВ «Світловодськпобут», яке має багатомільйонну заборгованість.

Повідомляється на сайті ГТУЮ у Кіровоградській області.

Як відзначив генеральний директор Сергій Московський, підприємство більше року знаходилося в стані рейдерського захоплення внаслідок проведення неправомірної державної реєстрації. За цей період у нього накопичилася шестимісячна заборгованість із заробітної плати розміром у 1 мільйон 700 тисяч гривень. Унаслідок незаконного підключення до газової системи в жовтні минулого року підприємство заборгувало НАК «Нафтогаз України» суму в 50 мільйонів, 20 мільйонів із яких сьогодні становлять штрафні санкції і пені.

Окрім цього, за словами генерального директора, станом на 1 березня поточного року заборгованість із заробітної плати було виплачено в повному обсязі шляхом використання прихованих фінансових резервів. Залишилась так звана поточна заборгованість, яку складають виплати по лікарняним і відрядженням, а також заборгованість за газ за жовтень 2016 року.

«На підставі судових рішень, за якими підприємство «Світловодськпобут» є  боржником по зведеному виконавчому провадженню на користь фізичних і юридичних осіб, а також держави, сьогодні ми описали й арештували майно підприємства для погашення заборгованості. Після проведення оцінки у відповідному порядку, визначеному законом, об’єкти будуть передані на реалізацію», – прокоментувала ситуацію головний державний виконавець Любов Борисенко.

Варто відзначити, що у власності підприємства перебуває рухоме та нерухоме майно. Згідно положень Конституції України, виконання судових рішень є обов’язковим. Саме тому наразі було проведено опис рухомого майна, яке не перебуває в заставі у третіх осіб. Натомість нерухоме майно боржника є предметом іпотеки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар