П’яна жителька Гайворонського району «замінувала» інтернат

Жительці Кіровоградщини, що повідомила про замінування навчального закладу, загрожує кримінальна відповідальність.

Як повідомляє СГЗ УМВС в області, працівники міліції оперативно встановили особу «жартівниці».

Нею виявилася 40-річна жителька одного з населених пунктів Гайворонського району. За необачний вчинок жінка може потрапити за ґрати на строк до шести років.

Повідомлення про закладення вибухівки в школі-інтернаті надійшло до місцевого райвідділу міліції пізно ввечері. До навчального закладу негайно прибула слідчо-оперативна група, фахівці вибухово-технічної служби НДЕКЦ, кінологи, представники керівництва УМВС в області, прокуратури та рятувальники.

«Дітей та педагогічний колектив оперативно підготовили до евакуації, яка, на щастя, не знадобилася. Інформація про мінування не підтвердилася, адже правоохоронці швидко встановили особу «жартівниці». З’ясувалося, що жінка розпивала спиртні напої у будинку знайомої. Згодом, перебуваючи напідпитку, взяла мобільний телефон подруги та з нього повідомила у міліцію про вибухівку», — розповів начальник Гайворонського райвідділу міліції Сергій Сірак.
Зловмисницю правоохоронці виявили за місцем проживання родички. Мобільний телефон, з якого було здійснено дзвінок, вилучено.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності» Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років. Слідство триває.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар