Викладача педуніверситету, активіста Євромайдану арештували на 2 місяці (ВІДЕО)

Суддя Кіровського райсуду Кіровограда сьогодні ввечері ухвалив рішення про утримання під вартою активіста кіровоградського Євромайдану, викладача Кіровоградського педуніверситету, голови обласного осередку товариства «Просвіта» Олександра Ратушняка терміном на 60 діб.

Як повідомляє кореспондент Першої електронної, саме на такому терміні наполягав слідчий Олександр Осадчук, а представник прокуратури не заперечував.

Суддя Євген Завгородній прийняв аргументи обвинувачення, натомість не вважав за необхідне заслухати свідків захисту. Аргументи ж обвинувачення базувалися на свідченнях трьох співробітників підрозділу «Грифон».

Також адвокат Ліана Левицька клопотала про взяття Олександра Ратушняка на поруки депутатом облради Іриною Малик, головою обласного осередку Спілки письменників та викладачем КДПУ, професором Григорієм Клочеком. Однак суддя до цієї пропозиції не дослухався.

Адвокат заявила про подання апеляції на це судове рішення.

Нагадаємо, Олександру Ратушняку висунули обвинувачення в діях, передбачених частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу. Він брав участь у мітингу під стінами ОДА 26 січня.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар