У міліції підтвердили затримання групи євромайданівців (ФОТО)

Кіровоградські правоохоронці вчора ввечері вилучили у групи осіб, які планували брати участь у мирному пікеті, кийки та піротехнічні вироби.

Про це йдеться в прес-релізі СГЗ УМВС в області.

До міліції для дачі пояснень було запрошено 9 осіб. Серед них 6 – неповнолітні. Стосовно громадян складено адміністративні матеріали.

«24 січня цього року близько 18 години до міліції по лінії «102» надійшло повідомлення від місцевої жительки. Жінка повідомила, що по вулиці Великій Перспективній рухається група молодих людей. Занепокоїло кіровоградку те, що вони гучно кричали, деякі з них тримали у руках гумові кийки та піротехнічні установки.

Працівники міліції оперативно відреагували на повідомлення. У результаті перевірки інформація знайшла своє підтвердження.

Дев’ятеро осіб, серед яких 6 – неповнолітні були запрошені для дачі пояснень до Кіровоградського міськвідділу міліції УМВС України в Кіровоградській області.

Під час огляду у них було виявлено та вилучено гумові кийки, ножі, піротехнічні установки, медичні маски, протигази, в’язані шапки з прорізами для очей, пляшки з легкозаймистою сумішшю, скотч.

У своїх поясненнях всі вони вказали, що йшли центральною вулицею міста в напрямку площі Кірова, для того, аби у подальшому взяти участь у пікеті…
Наразі вилучені предмети направлено на дослідження до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Кіровоградській області.

– Стосовно осіб складено адміністративні матеріали за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 173 КУпАП України (дрібне хуліганство), які будуть направлені на розгляд суду, – повідомив начальник Кіровоградського МВ УМВС в області Володимир Куценко.

У подальшому неповнолітніх було передано батькам, з якими правоохоронці провели відповідну бесіду», — йдеться в документі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар