Кіровоградщина — одна з найбезпечніших відносно ДТП (ІНФОГРАФІКА)

Видання «Сегодня» склало рейтинг областей України за кількістю ДТП.

Згідно з даними департаменту ДАІ МВС України, найбільше ДТП в 2013 році сталося в столиці. Слідом за нею йдуть Донецька, Одеська та Харківська області. Замикає п’ятірку «лідерів» Дніпропетровщина . Шанувати ПДР намагаються на Західній Україні – у Тернопільській , Рівненській , Чернівецькій та Закарпатській областях. Безпечною можна вважати і Кіровоградську область.

Однак, якщо вираховувати кількість ДТП на 1000 чоловік , на друге місце піднімається Одеська область, третє і четверте займають Харківський і Донецький регіони, на п’ятому місці – Дніпропетровська область.

А в цілому, в порівнянні з 2012 роком, українці стали потрапляти в аварії менше: 196 тисяч ДТП проти 190.

У департаменті ДАІ зазначають, що найбільше аварій відбувається через перевищення швидкості. Друга найбільш поширена причина – порушення правил маневрування. До речі , в 2012 році ситуація була протилежна – аварії частіше траплялися через неправильне маневрування, а не через бажання водіїв “погасати” . У лідери також потрапили порушення правил проїзду перехресть, наїзд на пішоходів та недотримання покладеної дистанції.

Те, що список найбільш аварійних міст фактично не змінюється, не дивно , вважає начальник Центру безпеки руху та автоматизованих систем МВС Сергій Будник. «Київ , Одеса , Донецьк , Харків – це найбільші регіони в Україні . Тут живе більше людей , відповідно, і автомобілів зареєстровано більше. Тому я думаю , що ця причина найголовніша » , – пояснив Будник.

Міліціонер зазначає , що причини ДТП продовжують залишатися стандартними: « Найчастіше ми стикаємося з перевищенням швидкості , порушенням правил обгону та їздою в нетверезому вигляді».

А ось активісти Дорожнього контролю вважають інакше: за їхніми словами , головна причина – погані дороги. «Така велика кількість ДТП в першу чергу пов’язана з дуже поганим дорожнім покриттям , – переконаний керівник прес-служби Дорожнього контролю Єгор Воробйов. – Водії об’їжджають ями і потрапляють в ДТП». Ще однією причиною аварій в регіонах, на думку ДК, є плутанина з дорожніми знаками – їх не завжди видно з дороги.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар