Ярмарка голубів у Кіровограді: чорнобурка за 3000 грн, лебідь Ернест та амадіни-танцівники (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 17 жовтня, Кіровоград став епіцентром різномаїття декоративних птахів та домашніх тварин – відбулась щорічна ярмарка голубів.

Організувала це дійство Кіровоградська обласна спілка голубоводів. Саме тому голуби були головними гостями свята. Проте традиціно на такі ярмарки приїздять господарі із найрізноманітнішим асортиментом пернатих та пухнастих. На вході – собачки, кілька рядів голубів, перепелички, цесарки, кури-велікани, потім – амадіни та канарейки, попугаї, у кутику – овечки. До речі, амадіни – це (як їх самі на зивають власники) смішні канарейки, які не тільки співають, а ще і танцюють. Коштує така краса по 50 грн за дзьобик.

Тут же, по-сусідство, тимчасово мешкає попугай-нерозлучник. Вартість цеї гомінливої веселки чоловічої статі – 150 грн. Продавці запевняють, що це не гучні квартиранти. Проте малому Кеші , певно, не сподобався статус мовчана – затягнув він свою милозвучну у відповідь звинувачення господарки.

Найбільшим породним різномаїттям вихвалялись голуби. Спортивних, лоьтних, декоративний, м’ясних голубів привезли до Кіровограда ледь не з усіх областей України. Навіть є вихідці із Криму. Щоправда, зараз родина Поліщуків живе в Тернополі. Олександр розповідає, що переїхав до цього мальовничого міста ще у часи Майдану.  Не зміг покинути на призволяще своїх улюбленців – краснобоких. “Я їх більше 20 років уже розводжу. Зараз молодший син починає трохи переймати справу. Не міг же я просто залишити своїх красунчиків там – забрав із собою. Не всіх – близько 25 пар і трохи молодняка. А решту віддав брату, який лишився в Криму”, – розповідає Олександр Поліщук.

Поміж традиційних гостей ярмарки сховались Лисичка-чорнобурка та лебідь Ернест. Чорнобурка не особливо була в захваті від націленого на неї об’єктива, тому інтригуюче спала, запишавшись своєю вартістю у 3000 грн. Натомість лебідь Ернест гнучко позував перед камерою та тягнувся до руки, якщо його намагались погладити. Ціна одного такого Ернеста – 1500 тисячі.

Власник тварин Віктор із Бобринця розповідає, що за сьогодні він продав трьох лебедів: дві самочки і самця. Вдома ще є кілька пар. Тримає він цих королівських пернатих уже 5 років. За цей час виростив кілька поколінь.

“А чорнобурок у мене небагато, – десь 15-20”, – каже господар. У догляді вони не вибагливі. Їдять м’ясо, кашу – все як собаки. От тільки господарство не охороняють. Живуть собі у вольєрі, радують око господаря. Комусь і на шубку згодяться, але Віктор вирощує їх не для цього. Каже: “Відколи вийшов на пенсію, чорнобурки і лебеді лишились моєю забавою. Раніше багацько всього було. Зараз тільки для себе лишив”.

Заманка у вигляді анонсу “ярмарка голубів” зіграла в обман навпаки: замість ефекту очікування-реальність, приготувала більше подарунків, ніж обіцяла. Адже не тільки голубами майоріли ряди ярмарки на кіровоградському “Княжому дворі”…

Більше фото тут

Поширити:

Залишити коментар:

коментар