Кохання-зітхання та інші сюрпризи. У Кіровограді пройшов найромантичніший вечір стендап (ФОТО)

Вчора, 3 вересня, у НК «Распутін» пройшов четвертий вечір кіровоградського «Stand-Up 0522» – смішно, стильно, цікаво і надзвичайно романтично.

Якщо злегка пройтися по «Stand-Up 0522», можна помітити, що кожен вечір виступів кіровоградських коміків має свої «фішки» – основні теми, які запалюють зал. Про бороди і особисті комплекси, про ненависть, весілля, «Гру престолів», гусей і вічно легітимних. Тобто, теми  різноманітні – кому що болить, про те й розповідають. Але цього разу все було інакше. Чи то останні дні літа навіяли «любовні» теми, чи то організатори підлаштували, але цього вечора всі коміки так чи інакше говорили про стосунки, самотність та кохання. У кінці вечора глядачів чекав приємний сюрприз. Але смачненьке – на десерт.

3 вересня перед публікою виступали аж 13 (!) коміків. Усі по-своєму класні і талановиті, але «зайшли» по-різному. Крім того, на відміну від попереднього стендапу, відкриттів не було,  – усі вже свої. Зате були чудові продовження. І деякі з них просто підривали зал.

Організатор проекту Володимир Кондрашов, який зазвичай відкриває вечір «Stand-Up 0522», вирішив цього разу побути «сірим кардиналом». Тому стендапери відкрили вечір типово жіночим потужним гумором і харизмою Олександри Крикун, яка, між іншим, минулої неділі на передачі «Розсміши коміка» зірвала 10 тис. грн. З чим її і вітаємо, але про це якось потім. Сьогодні ж просто про позитивний та романтичний вечір.

Санька Крикун розпочала із щемливого – про самотність. Здавалося б, що тут може бути смішного? Лише сльози і соплі – аж ні. Бо самотність, при наявності хорошого почуття гумору, – це вміння цінувати волохаті руки своєї подруги (щоб фотографуватися з ними на авку у ВК), брити килим і тертися об нього щокою (самообман не раз мене рятував, як то кажуть) і глузувати зі свого невезіння.  Адже треба і справді бути королевою лузерів, щоб на весілля подруги-сироти провтикати весільний букет на користь тамади. Але що ж, Саньці глядач повірив. Мало того, чоловічій частині залу захотілося допомогти самотній дівчині та врятувати юну принцесу від… несправного зливного бачка. Повірте, це реально проблема. Принаймні в цьому переконала глядачів Крикун.

Відеограф Ярослав Ярошевський, який вже понад 10 років займається весільною зйомкою, ніяк не може вилікувати свою хвору від побаченого на роботі душу. Він розповідає про таку просту і життєво необхідну річ як весілля (ніхто від цього не втече…). Легкий чоловічий цинізм додає розповідям Ярошевського певний шарм, що зал просто заливається від сміху. Цього разу комік розповідав про чудову весільну традицію – викуп, який символізує чоловічу безвихідь у подружньому житті. «Викуп нареченої – це як похід за пляшкою горілки на зимовій рибалці. Ти, звісно, можеш довго перебирати, але у будь-якому випадку купиш ту, яка залишилася в магазині. Тобто, так чи інакше – безвихідь», – переконаний Ярошевський.

Наймолодший стендапер кіровоградського проекту Сергій Ільїн, якого ведучий вечора Павло Іванов представив як найпафоснішого коміка, цього разу перевершив сам себе. Це не перший вихід Ільїна на сцену, але, мабуть, найпотужніший. І секрет успіху доволі простий – безмежна закоханість у себе і віра у свою унікальність. «У мене двоярусне ліжко. Незважаючи на те, що у кімнаті живу сам, я завжди сплю на другій поличці. Бо Ільїн завжди на висоті», – розповів простий і дієвий секрет крутості Сергій. І він реально подіяв. Принаймні частина залу повірила, що він крутий. А враховуючи маму, яка чекала Сергія дома, у нього тепер є непоганий фан-клуб.

Приємно цього вечора здивував і Євген Куйбіда. Після першого виступу Євгена на стендапі деякі глядачі були обурені його манерою спілкування і кількістю нецензурної лексики (тоді він нагадував матюкливого гнома, якого закрили у підвалі). Але цього разу виступ Куйбіди і його роздуми про релігію змусили не просто сміятись, а й замислитись. Особливо цікавою була інтерпретація релігії: Бога, який наділяє людей шматочками Раю в залежності від товщини свічки, яку ти купуєш у церкві. «Адже Бог хоче, щоб ти купив свічку», – розповідає про свої складні стосунки з Богом Куйбіда.

Креативно до свого виступу підійшов і Влад Талащенко, який вирішив зануритися у стихію квасу і пофантазувати на тему життя квасихи, тобто квасної баби, точніше – жінки, яка продає квас. Фантазія вийшла напрочуд цікавою, особливо якщо уявити розлитий «у малий, середній, великий» чоловікові борщ. Звичка – друга натура, а квасихи – вони трудоголіки, як не крути.

Ну і на останок солоденьке – Кирило Мельник. Відома романтична серія жуйок «Love is…» у вигляді комедійних реприз Мельника перетворилася на опис мімімішностей і милих дрібниць у стосунках. Але підкупив зал стендапер не стільки жартами, скільки вчинком. Після закінчення виступу Кирило зробив пропозицію руки і серця своїй коханій дівчині Юлі. Спочатку зал  сприйняв такий хід як частину гри, але після того як дівчина зашарілася і відповіла згодою, все якось перевернулося з ніг на голову: змішалися коні і люди, жарти і буденність, сцена і реальність.

Отак легкий гумористичний проект поступово перетворюється на розважальну платформу життя кіровоградців. Згода, не все ідеально. Стендаперам ще багато працювати над собою, жартами, сценічною майстерністю (і тому подібна для особистого розвитку штукенція, як у всіх людей). Але крок за кроком, виступ за виступом кіровоградський «Stand-Up 0522» перетворюється на невід’ємну культурну частину життя міста. І, як на мене, такий варіант набагато краще, ніж пити пиво на лавці.

Тетяна Колісник, Перша електронна газета

Фото: із особистого архіву стендаперів

Поширити:

Залишити коментар:

коментар