Фронтовий лікар повернувся у Кіровоград, щоб і далі рятувати людські життя

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Лікар-анестезіолог Кіровоградської лікарні швидкої медичної допомоги Валентин Сєріков, відслуживши рік у зоні АТО, повернувся до рідного лікувального закладу. Тепло і радісно вітали сьогодні вранці героя його колеги і представники міської влади.

Посадовці вручили герою-медику  цінний подарунок і грамоту Кіровоградської міської ради та її виконавчого комітету. Іван Марковський пообіцяв лікарю, що всі його життєві та побутові проблеми влада допоможе вирішити. Допомога учасникам АТО – першочергове завдання керівництва міста.

– Зараз на сході країни відбуваються трагічні події, – зазначив секретар міської ради. – Це жорстока війна – гібридна по своїй суті, коли воюють між собою онуки тих, хто 70 років тому пліч-о-пліч протистояв фашистській навалі. І якщо тоді перед тобою був явний ворог, то тепер він прихований. І дуже добре, що є такі хлопці, чоловіки, які йдуть захищати рідну землю. Значить, житиме наша країна, є надія, що вона буде самостійною і незалежною.

– Війна – це завжди страшно, – звернувся до своїх колег Валентин Сєріков. – Погано, що в час, коли, здавалось би, всім жити й радіти, віддавати всього себе родині й дітям, обраній професії, гинуть люди: бійці – на передовій, мирні люди – у прифронтовій смузі, дістають поранення, залишаються інвалідами. І хто, як не медики, покликані рятувати життя, давати пораненим надію на одужання. Я вважаю, головне завдання кожного з нас – зробити все можливе й неможливе для того, щоб ця війна швидше закінчилась, ми перемогли ворога і настав мир.

Валентин Васильович розповів, що шостого листопада минулого року його підрозділ увійшов на територію Донецької області. І по 31 серпня підрозділ, в якому він виконував обов’язки лікаря, залишався в зоні АТО. Перед бійцями стояли завдання медичного характеру – надання допомоги на полі бою у першій лінії оборони всім військовослужбовцям України.

Начальник відділу кадрів медзакладу Валентина Бахмач розповіла, що Валентин Сєріков – людина настільки не байдужа та відповідальна, що не могла залишатись осторонь тих подій, що нині відбуваються у державі. Дякуючи Богу, він повернувся до рідного колективу живим та неушкодженим. Працював у лікарні лікарем-анестезіологом у відділенні анестезіології з ліжками інтенсивної терапії. Віддав лікувальному закладу 15 років.  Як лікар, Валентин Сєріков гідний всіляких похвал, завжди був у перших рядах, запроваджував новітні методики лікування. А як людина – добрий, порядний, відповідальний, прекрасний сім’янин – виховує двох дітей.

З лікарні два лікаря пішли в АТО. Валентин Васильович повернувся, і колектив щиро радіє з того. Він пішов першим, добровольцем і такий вчинок можна вважати подвигом. А у короткі відпустки він завжди приходив у колектив. Його всіляко намагались підтримати добрим словом і матеріально.

За матеріалами сайту Кіровоградської міської ради.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар