На Маловисківщині попрощалися із загиблим земляком (ФОТО)

Вдруге за останній  рік чорне крило невимовного смутку, печалі і болю накрило  селище Смоліне – 9 серпня на Луганщині загинув боєць 9-ї роти 24-ї Яворівської окремої механізованої бригади Олександр Пашко. Сьогодні, 13 серпня, Смоліне і вся Маловисківщина попрощалися з героєм – повідомляє кореспондент Першої електронної газети.

Олександр народився у Смоліному 15 червня 1982 року. Закінчив Маловисківське ПТУ №16. Після служби в армії з 2002 року і до мобілізації трудився на  Смолінській шахті, спочатку прохідником, потім – кріпильником. Мав сім’ю – вдовою залишилася дружина, осиротіло двоє неповнолітніх діток, у невимовному горі батьки, які втратили сина.

Олександра ще знали і як активного спортсмена – він очолював місцеву футбольну команду «Шахтар», здобувши своєю майстерною грою право бути капітаном команди, що славиться перемогами і на обласному рівні. У труну разом із загиблим поклали і його футболку з номером “9”. За якимось неймовірним збігом обставин Олександр служив у 9-й роті і загинув саме 9-го серпня.

Олександра Пашка проводжали в останню путь з усіма військовими почестями, з молебнем за його світлу душу, словами співчуття і скорботи, а заодно і вірою в мир, за здобуття якого українцям доводиться платити таку дорогу ціну.

Серед кількох тисяч смолінців і жителів Маловисківщини, які прийшли попрощатися із земляком, були і керівники району, ДП “СхідГЗК”, Смолінської та Новокостянтинівської шахт, селищної ради.

13 серпня на Маловисківщині було оголошено  Днем жалоби. Цього дня згадували і  всіх інших шістьох загиблих на війні воїнів-земляків – Віктора Бойка з Лозуватки, Лева Панкова з Малої Виски, Віталія Лашкула зі Смоліного (Злинки), Петра Кізіма з Олександірвки, Миколу Нароженка з Великої Виски, Віталія Івандюка з Малої Виски.

Володимир Тільнов для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар