У Кіровограді відкрили меморіальну дошку воїну Андрію Матвієнку (ФОТО, ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 11 серпня, у Кіровограді урочисто відкрили меморіальну дошку воїну-прикордоннику Андрію Матвієнку, який трагічно загинув 7 серпня на Донеччині.

«Ми дуже вдячні всім, хто прийшов. Я вважаю, що всі герої загинули недаремно. Вони захищали наших дітей, нас та нашу землю», – сказала вдова Андрія Ірина Матвієнко, звертаючись до присутніх.

«Андрій колись у нас працював – у регіональному управлінні ПриватБанку, заступником директора. Тому ми, співробітники, ще на похованні сказали, що обов’язково зробимо цю пам’ятну дошку і родина загиблого нас підтримала. І ми разом її зробили», – розповідає Анжела Дзензура, керівник регіонального прес-офісу ПриватБанку.

За словами Анжели, дошку обирали дуже довго. Той варіант, який відкрили сьогодні, є вже третім. В майбутньому, пам’ятне місце планують облагородити, застелити плиткою та зробити тримач для квітів.

Дошку відкрили на будинку, де жив Андрій Матвієнко. Прапор з дошки зняла маленька Саша Матвієнко – донька героя.

Нагадаємо, Андрій Матвієнко (1988 р.н.) був молодшим інспектором прикордонної служби військової частини 9937. Після закінчення навчання в інституті (2007 року) хлопець влаштувався на роботу до одного з відділень Приватбанку м. Кіровограда, де зарекомендував себе як відповідальний і сумлінний працівник. Потім відслужив в армії. А коли на Батьківщину прийшла війна, він одним із перших за власним бажанням став на захист рідної землі

7 серпня під час руху автоколони, яка поверталася з виконання завдання по захисту рубежів України, не доїжджаючи до населеного пункту Лисиче автомобіль УАЗ, у якому знаходився Андрій, наїхав на радіокерований пристрій типу «Фугас». Юнак був тяжко поранений і за допомогою санавіації доправлений до польового шпиталю. Але рани виявилися не сумісними з життям.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар