Єдина на Кіровоградщині майстриня килимарства отримала обласну премію (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 1 липня, у День архітектури України у Кіровограді нагороджують лауреатів обласної премії ім. Я. Паученка. Цього року премію вручали у одній номінації – декоративно-прикладне мистецтво.

Як розповіла Першій електронній лауреат обласної премії у галузі архітектури, геральдики та вексикології і декоративно-прикладного мистецтва у номінації “Декоративно-прикладне мистецтво” Валентина Добровольська, професійних майстринь килимарства такої техніки всього 5 в Україні.

“На Кіровоградщині я єдина, хто цим займається професійно. Кілька гобеленів мені дістались від мами. Вони були раритетними витворами. Я вирішила підтримати традицію і відтворити культуру того часу, зберегти килимарство на Кіровоградщині”, – розповідає пані Валентина.

Валентина переїхала до Кіровограда з Молдови. Першою її роботою в Україні була сорочка для чоловіка – кіровоградця. З часом вона розвивала свою справу, аби килимарство на Кіровоградині на загинуло.

Сьогодні Валентина Добровольська отримала премію за оригінальні творчі доробки в техніці килимарства, які відображають історичні форми орнаменту Кіровоградщинив сучасному українському ткацькому мистецтві.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар