Кіровоградський 42-й батальйон іде на дембель (ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Протягом минулих двох тижнів було демобілізовано близько 80 бійців 42-го окремого мотопіхотного батальйону, сформованого рік тому на Кіровоградщині. 

Батальйон було сформовано навесні 2014 року, як підрозділ територіальної оборони (з листопада – 42 мотопіхотний батальйон 57 мотопіхотної бригади). Сюди на службу прийшли чоловіки з Кіровоградської, Миколаївської, Полтавської, Дніпропетровської, Запорізької областей, кілька  – з Донеччини. Загалом – 644 бійця, більшість з яких – професійні військові різного віку, мають досвід участі у бойових діях, миротворчих місіях у різних країнах світу.

Першим командиром батальйону був Юрій Олефіренко. Він все життя прослужив у частинах спецназу – в Кіровограді та Очакові, воював в Афганістані. У серпні 2014 року за власним бажанням був мобілізований до лав Збройних Сил України і призначений командиром 42-го батальйону. Юрій Олефіренко загинув під час виконання бойового завдання в районі Маріуполя.

Після нього батальйон очолив підполковник Костянтин Заіченко.

Хлопці провели 11 місяців в зоні АТО без ротації. Пройшли Іловайськ, Савур-Могилу, Вуглегірськ, Дебальцево. У ЗСУ батальйон отримав прізвисько “Рух Опору”. Сепаратисти охрестили його «Чорним», бо ці бійці в полон не здаються і б’ються до останнього. За рік служби батальйон втратив 20 воїнів, двоє – зникли безвісти.

На урочистому шикуванні з нагоди демобілізації побував волонтер з ГО «Патріот Кіровоградщини» Вадим Нікітін. На аматорську камеру він записав цю знаменну подію в житті воїнів 42-го батальйону.

Слава і шана нашим доблесним захисникам!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар