Що перша леді України і посол Японії робили в Новомиргороді (ФОТО, ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Вчора, 20 травня, на Кіровоградщині побували Голова Ради Благодійного фонду Петра Порошенка, перша леді Марина Порошенко, Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Шігекі Сумі та представники посольства Японїї в Україні.

Як вже повідомла Перша електронна газета, першим пунктом у маршруті високопоставлених осіб стала Златопільська гімназія міста Новомиргород, де гостям продемонстрували результати втілення спільного українсько-японського проекту з покращення умов навчання.

Читайте також: На Кіровоградщину прибула перша леді України

Оглянувши відремонтоване приміщення і нову навчальну техніку, делегація вирушила до дитячого садочка «Теремок». Тут, як і ще двох ново миргородських ДНЗ за грантові кошти виконано реконструкцію системи водопостачання і водовідведення трьох садочків і встановлено систему доочищення води. Вартість всього проекту 414,6 тис грн. З них 347,5 грн – від уряду Японії.


Маленькі терем чани зустріли високопоставлених гостей хлібом-сіллю, танцями і піснями. А ще порадували відвідувачів своїми творчими виробами.

Останньою в інспекційному маршруті стала Канізька загальноосвітня школа. Тут було реалізовано проект з покрашення довкілля – змонтовано систему біохімічної очистки стічних вод, реконструйовано систему водопостачання та водовідведення, відремонтовано внутрішні туалети і душові. Загальна вартість проекту становить 574,8 тис грн, з яких 479 тис надали японські партнери.

Дякуючи дітям і педагогам за теплий прийом і вітаючи з реалізацією грантового проекту, посол Японії Шігекі Сумі зазначив: «Японія знаходиться далеко від України, але японці всім серцем вболівають за українців у їхній боротьбі».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар