Кіровоградські комуністи захищали Росію-агресора (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 1 травня, з нагоди Дня міжнародної солідарності трудящих у Кіровограді відбулася першотравнева хода по вул. Велика Перспективна і мітинг на площі перед міськрадою, організовані комуністичною партією.

На марш зібралося близько 200 осіб і майже стільки ж правоохоронців, які забезпечували громадський порядок. Тут не було державних прапорів, барвистих весняних квітів та кольорових кульок, щасливих посмішок дітей і духового оркестру. Правда, один з першотравневих демонстрантів приніс саморобний стяг України, а інший чоловік поважного віку одягнув вишиванку, на яку причепив радянську символіку.

Як пояснила кореспонденту Першої електронної газети перший секретар Кіровоградського обласного комітету КПУ Вікторія Дем’янчук, партія визнає українську держану символіку, але сьогодні обійшлась без неї, бо ностальгує за минулим.

Попереду колони молоді активісти несли велику розтяжку «Комуністична партія України», а за ними крокували похилі комуністи, тримаючи в руках плакати з соціальними гаслами російською мовою.

Під час ходи комуністи виспівували «Выходила на берег Катюша», «Москва наша родная» тощо. Мітингуючи перед міськрадою, похилі кіровоградці вимагали відправити у відставку уряд, розпустити Парламент і припинити братовбивчу війну, яку вважають геноцидом української влади проти народу. А про причетність «братньої» Росії до війни на Донбасі комуністи не говорили і навіть відмовилися давати коментарі журналістам, коротко відказуючи “Мы с одного народа, с СССР”.

Мітинг закінчився традиційно покладанням квітів до пам`ятника Леніну та скандалом біля нього. Головню причиною сварки між старшим і молодшим поколінням стало питання: «Що зробив Ленін для України?».

Нагадаємо, в Україні засудили і заборонили комуністичний і нацистський режими і їхню символіку, яку сьогодні кіровоградські комуністи демонстративно пронесли центральною частиною міста.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар