Прикордонник з Кіровоградщини отримав державну нагороду (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Прикордонник з Новоукраїнського району Олег Спринсян за особисту мужність і відвагу, виявлені під час виконання завдань з охорони державного кордону України, отримав державну нагороду – медаль “За мужність в охороні державного кордону України”.

Про це кореспонденту Першої електронної газети розповіли ново українські волонтери, які днями побували в зоні АТО з гуманітарною допомогою для військових.

Волонтерам прикордонник розповів, що врученню відзнаки передував випадок, коли він разом з товаришами евакуйовував з підконтрольної терористами території людей, які вже не могли самостійно залишити окуповану місцевість. Молодь втекла з села раніше, а старі та немічні люди лишились наодинці зі своєю бідою. Вони не бажали жити під владою загарбників, але й вибратися самостійно з окупованого населеного пункту були неспроможні. Декого доводилось виносити на руках, для когось майстрували ноші. Але усі були врятовані і доставлені в безпечне місце.

Вдома Олега з нетерпінням чекає дружина та дві доньки. Але попри те, що серцем він лине до своїх рідних, боєць все ж таки залишився після ротації на другий термін служби на ввіреній йому для охорони території.

«Тепер служитиму ще до осені, – сказав прикордонник під час телефонної розмови з журналістом. – Так, вже була одна ротація, але ми розуміємо, що тим хто прийде нам на зміну знову буде потрібен час, щоб знайомитись з територією та умовами несення служби в нашому розташуванні. Ми вже добре знаємо місцевість, тож я та інші мої бойові побратими вирішили залишитись для продовження служби».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар